Υπάρχει μία τεχνική που μπορεί να μεταμορφώσει την εικόνα σε κάτι που- εξ αρχής- ακούγεται αποκρουστικό.

Με την κωδική ονομασία “Bacteriography“, ο Αμερικανός φωτογράφος και μικροβιολόγος Zachary Copfer, δημιουργεί πορτραίτα διάσημων ανθρώπων με την χρήση βακτηρίων.

Έχει αρχίσει εδώ και καιρό να “καλλιεργεί” αυτή την ενασχόληση και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό καθώς μέρα τη μέρα, χρόνο με το χρόνο προχωράει την τεχνική του όλο και περισσότερο.

Αυτό που κάνει είναι τα τοποθετεί ζωντανά βακτήρια πάνω σε ρηχά, γυάλινα, κυλινδρικά πλακάκια, όπου οι βιολόγοι πειραματίζονται με την καλλιέργεια μικροοργανισμών. Εκεί τα μετατρέπει σε φθορίζουσα πρωτεΐνη δινοντάς τους ζωή και κίνηση.

Αμέσως μετά τα απλώνει πάνω σε ένα αρνητικό της φωτογραφίας την οποία θέλει να αναπαράγει ! Το αρνητικό εκτίθεται σε μία  ακτινοβολία που βοηθάει την ανάπτυξη των βακτηρίων. Αυτά με τη σειρά τους παίρνουν την κατάλληλη θέση πάνω στο αρνητικό  ώστε στο τέλος να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Λίγο πριν το τέλος και ενώ τα βακτήρια έχουν δημιουργήσε την εικόνα ο καλλιτέχνης την καλύπτει με ακρυλικό και ρητίνη προκειμένου να αποτραπεί η πιθανή καταστροφή τους από μία περαιτέρω ανάπτυξη των βακτηρίων.

Και ιδού το αποτέλεσμα! 

Bacteriography-Zachary-Copfer-2