Στο πρώτο μέρος του αφιερώματος στο μανικιούρ της άνοιξης είδαμε πως πολλοί οίκοι μόδας ακολούθησαν την οδό της καθαρότητας και της απλότητας εγκαινιάζοντας ένα ρεύμα μόδας που μάλλον θα κυριαρχήσει τον Χειμώνα του 2014 και θα κινείται σε μια φιλοσοφία ζεν (αναλυτικές πληροφορίες το επόμενο Φθινόπωρο).

Υπήρχαν ωστόσο και κάποιοι σχεδιαστές που δεν μπορούσαν να αποχωριστούν τις έντονες αποχρώσεις σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που αποφάσισαν να λανσάρουν ως τάση για την Άνοιξη του 2013 τα χειμωνιάτικα κόκκινα και μαύρα βερνίκια. Παράλληλα, οι αποχρώσεις του κοραλλί, του βαθύ μπλε, του φωτεινού πράσινου, του βαθύ λιλά και του γαλαζωπού γκρι κυριαρχούν. Μπορεί τα παστέλ να μη πρωταγωνιστούν τη φετινή άνοιξη αλλά τα μεταλλικά βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων. Άρα αναζητείτε χρυσό, ασημί αλλά και περλέ απόχρωση.

Λάτρεις της σκοτεινής πλευράς: Jason Wu, Marchesa, Vera Wang

Οι ανθρακωρύχοι: Katie Gallagher, Karlos Miele, Nicolas K, Veronique Branquisho

Οι οπαδοί του χρώματος: Kenzo, Angelo Marani, Luisa Beccaria, Jean Paul Gaultier

Extra extra tip: Κρατήστε μια σημείωση για το καλοκαίρι καθώς θα είναι πολύ της μόδας να συνδυάσετε τα σανδάλια με το χρώμα των νυχιών στα πόδια σας ή σε κοντινούς τόνους. Ακόμα θεωρείται trendy να ταιριάξετε το μανικιούρ με το χρώμα του κραγιόν σας.