Αν ρωτήσεις τους hair stylists σε όλο τον κόσμο ποια ήταν η απόλυτη τάση στο κούρεμα θα σου απαντήσουν ομόφωνα πως ήταν το Bob και η μακρύτερη εκδοχή του το Lob.

Επειδή η άνοιξη δεν αργεί, ήρθε η στιγμή να παρουσιάσουμε το Wob, την ανέμελη εκδοχή του Lob/Bob. Το Wob προκύπτει από τους συνδυασμούς των λέξεων Wavy + Lob/Bob και είναι ακριβώς αυτό, η κυματιστή εκδοχή των αγαπημένων κοντών κουρεμάτων.

Οι πιο γνωστές εκπρόσωποι του Wob είναι η Beyoncé, η Rita Ora, η Dianna Agron και η Sienna Miller.

Αν πιστεύετε πως σιγά σιγά θα ενδώσετε στο πιο ανεπιτήδευτο και ανέμελο hair styling, ιδού τα μυστικά του Wob:

To Wob είναι καλύτερο να εφαρμόζεται σε Lob κούρεμα γιατί οι μπούκλες θα ανυψώσουν το μήκος των μαλλιών ενώ παράλληλα θα έχετε τη δυνατότητα να μαζέψετε τα μαλλιά σας σε ponytail ή κότσο. Ένα Wob που η άκρη του βρίσκεται ανάμεσα στο πηγούνι και τη βάση του λαιμού είναι το πιο κολακευτικό γιατί είναι εύκολο, κομψό και κλασικό, δίχως να είναι απαγορευτικό σε Bob.

Για να διατηρήσετε τη φόρμα του Wob είναι καλό να επισκέπτεστε τον κομμωτή σας κάθε 6-8 εβδομάδες για ένα φρεσκάρισμα και ζητήστε να κουρέψει σε layers αν τα μαλλιά σας είναι λεπτά. Το Wob χρειάζεται όγκο να αναδειχτεί.

Στο styling του Wob ένα προϊόν που δίνει σώμα και όγκο στο κούρεμα είναι το πιο χρήσιμο εργαλείο.

OSiS+ Glamour Queen σπρέι Schwarzkopf-Professional

OSiS+ Glamour Queen σπρέι Schwarzkopf-Professional

Το Wob κολακεύει τις περισσότερες γυναίκες γιατί χαρίζει διάσταση σε κάθε σχήμα προσώπου. Λόγω του κοντού μήκους και του κυματισμού ταιριάζει περισσότερο σε μαλλιά με ενιαίο χρώμα χωρίς έντονες ανταύγειες ή ombre.

Αν τα μαλλιά σας είναι ίσια και θέλετε να δοκιμάσετε το Wob, μπορείτε να σχηματίσετε μπούκλες τυλίγοντας μικρές τούφες μαλλιών σε ένα λεπτό ισιωτικό. Αν οι μπούκλες είναι πολύ σφιχτές, ανοίξτε τις με τα δάχτυλα σας γιατί το Wob είναι ένα ανέμελο με κίνηση και όγκο κούρεμα.