Μην αφήσετε το μικρό μέγεθός τους να σας απογοητεύσει. Ό,τι  λείπει από τα μικρά υπνοδωμάτια σε τετραγωνικά μπορεί να αναπληρωθεί σε γοητεία και ατμόσφαιρα!

 Ένα μικρό υπνοδωμάτιο είναι το ιδανικό σημείο για να  τολμήσετε με χρώμα και σχέδια. Δοκιμάστε μια ταπετσαρία με μεγάλα σχέδια ή πειραματιστείτε με έντονο χρώμα. Έχουμε δει μερικά εντυπωσιακά παραδείγματα υπνοδωματίων όπου το ίδιο μοτίβο χρησιμοποιείται στις κουρτίνες, στους τοίχους ακόμη και στα πουπουλένια παπλώματα.

Εάν το μέλημά σας είναι να κάνετε το δωμάτιο πιο ελαφρύ και φωτεινό, φροντίστε να συμπεριλάβετε στη διακόσμηση μερικούς καθρέφτες. Όταν τοποθετούνται απέναντι ή δίπλα σε ένα παράθυρο, είναι ιδανικοί για να αντανακλούν το φως και να δημιουργούν ενδιαφέρουσες γωνίες φωτός.

 Το κρεβάτι

Ως το πιο σημαντικό έπιπλο στο δωμάτιο, βεβαιωθείτε ότι το κρεβάτι που έχετε επιλέξει εξοικονομεί όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο. Προτιμήστε ένα κρεβάτι που έχει ενσωματωμένο για να αποθηκεύετε εκεί  ογκώδη κλινοσκεπάσματα και ρούχα.

Οι πιο τολμηροί, σκεφτείτε την επιλογή ενός κρεβατιού με  ουρανό καθώς μια ια τέτοια επιλογή θα δώσει έναν πιο παιχνιδιάρικο τόνο στο δωμάτιο.

Αποθήκευση

Για ένα πραγματικά μικρό υπνοδωμάτιο, οι ογκώδεις ντουλάπες και οι συρταριέρες είναι το τελευταίο πράγμα που θέλετε ενώ μεγάλη σημασία έχουν οι αποθηκευτικοί χώροι. Επιλέξτε συρταριέρες, ντουλάπες ή κομοδίνα στο κατάλληλο μέγεθος για το χώρο σας.  Τα ράφια είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να οργανωθεί ένας μικρός χώρος. Μπορείτε να κρεμάσετε στους τοίχους κουτιά με αντικείμενα που θέλετε να αποθηκεύσετε καθώς και διακοσμητικά αντικείμενα, βιβλία και φυτά για να δώσετε ένα κομψό στυλ.