Η Angelina Jolie είναι το πρόσωπο του τεύχους Νοεμβρίου της Vogue και έδωσε μία από τις πιο ειλικρινείς συνεντεύξεις της. Συγκεκριμένα, δεν δίστασε να μιλήσει για τις προληπτική μαστεκτομή κι αφαίρεση μήτρας κι ωοθηκών στις οποίες υποβλήθηκε όταν διαγνώστηκε πως ο οργανισμός της φέρει το καρκινικό γονιδίωμα BRCA1. Η ηθοποιός και σκηνοθέτις πήρε τη σκληρή αυτή απόφαση μη θέλοντας να ακολουθήσει τη μοίρα της μητέρας της Marceline, και τη γιαγιά της Lois Bertrand, που και οι δύο έχασαν τη ζωή τους από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Angelina Jolie καρκίνος

Το εξώφυλλο της Vogue με την Angelina Jolie

”Αισθάνομαι προσγειωμένη ως γυναίκα. Και οι δύο γυναίκες της οικογένειας μου νόσησαν στα 40 τους. Είμαι 40 κι ανυπομονώ να φτάσω στα 50 και να ξέρω πως τα κατάφερα” δήλωσε αφοπλιστικά στη συνέντευξη της. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Angelina Jolie μιλά ανοιχτά για τους λόγους που την οδήγησαν να κάνει τις προληπτικές επεμβάσεις κατά του καρκίνου. Στην ανοιχτή επιστολή που είχε δημοσιευθεί στους New York Times είχε εξηγήσει γιατί οι επεμβάσεις που ακολούθησαν τη διπλή μαστεκτομή έπρεπε να γίνουν 10 χρόνια πριν από τη νεαρότερη ηλικία εμφάνισης του καρκίνου της μήτρας στην οικογένεια της  “Η μαμά μου ήταν 49 όταν πήρε τη διάγνωση της. Είμαι 39…Ξέρω πως τα παιδιά μου δεν θα χρειάζεται να πουν πως η μητέρα μου δεν πέθανε από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας”. 

Angelina Jolie καρκίνος

H Angelina Jolie και ο Brad Pitt με τα 6 παιδιά τους σε φωτογραφικό πορτραίτο μετά το γάμο τους

Στη συνέντευξη της στη Vogue, η πρέσβειρα Καλής Θέλησης του ΟΗΕ μίλησε και για την απόφαση της να δημοσιοποιήσει την κατάσταση της υγείας της “Με συνέδεσε με τόσες πολλές γυναίκες. Εύχομαι η μητέρα μου να μπορούσε να πάρει τις ίδιες αποφάσεις με εμένα“. Η μητέρα της Angelina Jolie, Marceline Bertrand, πέθανε το 2007 σε ηλικία 56 ετών.

Και μπορεί η σύζυγος του Brad Pitt και μητέρα έξι παιδιών να μη μετανιώνει στιγμή για την απόφαση της, παραδέχτηκε πως οι επεμβάσεις είχαν σωματικές και ψυχολογικές επιπτώσεις: “Είναι δύσκολο. Η επέμβαση είναι εύκολη αλλά οι αλλαγές στις ορμόνες είναι…ενδιαφέρουσες”. 

Την περίοδο που υποβλήθηκε στην υστερεκτομή η Angelina Jolie έκανε το μοντάζ της τελευταίας ταινίας που σκηνοθέτησε με τίτλο “By the Sea” και παραδέχτηκε πως η διαδικασία δεν ήταν εύκολη αλλά προσπάθησε να διακωμωδήσει την κατάσταση: “Τη Δευτέρα είχα μοντάζ. Την Τρίτη την επέμβαση. Την Τετάρτη έπρεπε να μπω σε εμμηνόπαυση. Την Πέμπτη γύρισα στο μοντάζ…”

Η Angelina Jolie είναι έτσι κι αλλιώς μία καλλιτέχνις που όταν μιλά έχει πάντα κάτι σημαντικό να πει είτε για την τέχνη της, είτε για το ανθρωπιστικό της έργο, κι αυτή τη φορά μέσα από την προσωπική της ιστορία συμβάλλει στην ενημέρωση για την πρόληψη κατά των γυναικείων καρκίνων.