Μιλάμε για την πρωταγωνίστρια του Zero Dark Thirty που κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Α γυναικείου ρόλου, προκαλώντας το ενδιαφέρον όλων, με τους ειδικούς ωστόσο να την έχουν ξεχωρίσει ήδη από το 2011 και την τότε αξιοπρόσεκτη παρουσία της σε μία σειρά από εκλεκτές ταινίες. Για εκείνη το βραβείο αποτέλεσε την επιβράβευση μίας προσπάθειας που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια, έχοντας στο ενεργητικό της πολλές εμφανίσεις στο θεατρικό σανίδι. Είναι η εντυπωσιακή κοκκινομάλλα που πλέον υπάρχει παντού και καλό είναι να συνηθίσετε την παρουσία της…

* Γεννήθηκε το 1977 στην Καλιφόρνια, σε μία οικογένεια με πέντε παιδιά.

* Είναι μία πρώην χορεύτρια που σπούδασε ηθοποιός στο Juilliard.

* Όταν έφτασε για πρώτη φορά στο Λος Άντζελες, κανείς δεν ήξερε τι να κάνει με εκείνη, αφού δεν ήταν μία τυπική ψηλή ξανθιά, αλλά μία διαφορετική, όχι… σύγχρονη φιγούρα.

* Οι πρώτες εμφανίσεις της ήταν σε τηλεοπτικές εκπομπές όπως ER, Veronica Mars, Close to Home, Law & Order και Agatha Christie’s Poirot.

* H πρώτη της ταινία ήταν το 2008 στο Jolene, για το οποίο μάλιστα κέρδισε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού στο Seattle International Film Festival.

* Το 2011 ήταν η χρονιά αποκάλυψη αφού εμφανίστηκε σε 7 δουλειές (!), μετά από χρόνια που ήταν στο «ράφι» όπως θα πει.

* Το 2011 λοιπόν όταν έπαιξε στο Tree of Life του Terrence Malick, The Help, Wilde Salome, Take Shelter, Coriolanus, The Debt και Texas Killing Fields. 

* Η νίκη της στο Zero Dark Thirty είναι κάτι που δεν μπορεί ακόμα να χωνέψει. Όπως είπε ένας φίλος της, πρέπει να αρχίσει να περπατάει κρατώντας παντού το βραβείο της Χρυσής Σφαίρας!

* Ο νέος ρόλος της θα είναι στο πολυαναμενόμενο υπερφυσικό θρίλερ Mama, παραγωγής Benicio del Toro.  

* Είναι vegetarian. Όπως λέει δεν θέλει να «βασανίσει κάτι επάνω σ’ αυτό τον πλανήτη» προκειμένου να τραφεί.

* Είναι προληπτική. Δεν μπαίνει σε αεροπλάνο εάν πρώτα δεν το αγγίξει εξωτερικά...