Ένα πιάτο σκέτη απόλαυση με λίγες θερμίδες!

Θα χρειαστούμε:

1/2 κούπας βούτυρο

2 κιλά ψαρονέφρι

3/4 κούπας κόκκινο κρασί

2 κούπες ζωμός κρέατος

1 κουταλάκι. δεντρολίβανο

1 κουταλάκι  θυμάρι

1/2 κιλό δαμάσκηνα ξερά χωρίς το κουκούτσι

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα μαζί με το ψαρονέφρι έως ότου αρχίσει να ροδίζει. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρασί και ανεβάζουμε την θερμοκρασία ενώ περιμένουμε για περίπου ένα λεπτό. Μετά ρίχνουμε τα μπαχαρικά και τον ζωμό και περιμένουμε για ακόμη 15 λεπτά.

Βγάζουμε το ψαρονέφρι από την κατσαρόλα και ρίχνουμε μετά τα δαμάσκηνα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει πηχτή η σάλτσα. Αποσύρουμε από την φωτιά την κατσαρόλα.

Σερβίρουμε το ψαρονέφρι με την σάλτσα του και τριμμένο κεφαλοτύρι…