Δεν υπάρχει κάτι πιο ενοχλητικό απ’το φούσκωμα. Εμφανίζεται πάντα εκεί που δεν το περιμένεις -ακόμα κι αν δεν έχεις επιβαρύνει την διατροφή σου- και έχει την ικανότητα να σου χαλάσει πλήρως την διάθεση και συγχρόνως την αυτοπεποίθηση. Πώς μπορείς όμως να το διώξεις; Διάβασε τα παρακάτω 5 tips.

1. Πες όχι στο αλκοόλ

Ναι το ξέρουμε, καλοκαίρι δίχως κοκτέιλ και ποτό δεν γίνεται, αλλά χωρίς αυτό θα δεις αποτελέσματα. Εντάξει μη το κόψεις και μαχαίρι, απλά περιόρισε το όσο το δυνατόν περισσότερο ή προτίμησε κρασί αντί για mai tai.

2. Μείωσε το αλάτι

Το αλάτι ευθύνεται για την κατακράτηση υγρών, κάτι που αναπόφευκτα προκαλεί και το φούσκωμα. Θα δεις μεγάλη διαφορά αν σταματήσεις να το ρίχνεις με το κιλό στο φαγητό σου.

3. Νερό, πολύ νερό

Δεν θα βαρεθούμε να το γράφουμε. Οπωσδήποτε καθημερινά πρέπει να πίνεις πολύ νερό -μάλιστα πολλοί γιατροί συστήνουν να πίνεις 1λίτρο το πρωί- γιατί βοηθάει την αποτοξίνωση του οργανισμού και φυσικά σε κρατάει ενυδατωμένη.

4. Πες αντίο σε όλα τα ανθυγιεινά φαγητά

Όλα δηλαδή τα έτοιμα φαγητά και τα junk food, που σου προσφέρουν απλόχερα τις ανεπιθύμητες θερμίδες και την ενοχλητική κυτταρίτιδα.

5. Πρόσθεσε στην διατροφή σου το κάλιο

Δηλαδή μπανάνες, ψάρι, γιαούρτι και όλες εκείνες οι τροφές που είναι πλούσιες σε κάλιο. Θα δεις αποτελέσματα που θα σε εκπλήξουν ευχάριστα.