Γιατί; Διότι κάνουν τεράστιο κακό στην υγεία σου και το σώμα σου. Και γιατί η διατροφή σου είναι το πρώτο και το τελευταίο για μια καλή ζωή, ένα όμορφο σώμα και μια ισορροπημένη καθημερινότητα. Προσπάθησε να αποφύγεις λοιπόν τις παρακάτω τροφές. Δεν είναι δύσκολο…

1 Ψητά γλυκά
Και όταν λέμε ψητά γλυκά εννοούμε όλες εκείνες τις ζύμες που λατρεύεις να τρως κάθε ώρα της ημέρας και που δεν καταλαβαίνεις πόσο κακό σου κάνουν. Μην ξανά πέσεις λοιπόν στην παγίδα των ντόνατς, των μάφιν, των κουλουριών και άλλων. Καθώς πρόκειται για βόμβες ζάχαρης.

2 Λευκή σοκολάτα
Σε αντίθεση με την μαύρη σοκολάτα που έχει μέχρι και ευεργετικά χαρακτηριστικά για τον οργανισμό μας, η λευκή σοκολάτα είναι τεράστια πηγή ζάχαρης που οδηγεί τόσο στον εθισμό από αυτήν, όσο και στην καταστροφή των δοντιών σου. Αν σε πιάσουν λιγούρες προτίμησε μια απλή γάλακτος.

3 Τηγανιτές πατάτες
Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Αλλά η τηγανιτή πατάτα είναι ότι πιο βλαβερό για τον οργανισμό σου. Αν τις λατρεύεις, μπορείς να δοκιμάσεις την light εκδοχή τους στο φούρνο ή οποιαδήποτε άλλη. Το τηγανιτό λάδι όμως σε συνδυασμό με τους υδατάνθρακες της πατάτες έχουν καταστροφικές συνέπειες για εσένα και το σώμα σου.

4 Μαργαρίνη
Κάποιοι θεωρούν την μαργαρίνη πιο ελαφριά από το βούτυρο, στην ουσία όμως περιέχει τόσα πολλά ακόρεστα λιπαρά που οδηγούν στην αύξηση της χολιστερίνης. Προτίμησε βούτυρο ή ακόμα καλύτερα λάδι.

5 Επιδόρπια γιαουρτιού
Μπορεί να σου παρουσιάζονται ως υγιεινά σνακς αλλά στην ουσία τα παγωμένα γιαούρτια και τα επιδόρπια, περιέχουν τόσο πολύ ζάχαρη που μόνο κακό σου κάνουν. Αν θέλεις κάτι υγιεινό προτίμησε ένα απλό γιαούρτι και ρίξε και λίγη σοκολατίτσα μέσα. Δεν πειράζει…

6 Προϊόντα χωρίς γλουτένη
Μπορεί να έχουν κατακλύσει την αγορά ως η πιο υγιεινή επιλογή αλλά είναι μύθος. Καθώς, επειδή ακριβώς δεν περιέχουν γλουτένη, είναι φουλ σε ζάχαρη και αλάτι με σκοπό να βελτιωθεί η γεύση τους. Οπότε το κακό στον οργανισμό σου ίσως είναι μεγαλύτερο! Αν θέλεις μια ισορροπημένη διατροφή απλά συμβουλεύσου καλύτερα τον διαιτολόγο σου.