Σίγουρα έχεις ακούσει χιλιάδες φορές πως ο άνθρωπος είναι από την φύση του εγωιστικό ον, πως σκέφτεται πρωτίστως τον εαυτό του και πως κατά βάση λειτουργεί με όφελος για το δικό του πάντα συμφέρον. Μια νέα έρευνα όμως ήρθε να τα αλλάξει όλα και να μας γνωστοποιήσει πως τελικά είμαστε καλύτεροι άνθρωποι από όσο πιστεύαμε.

Σύμφωνα με την έρευνα η ανιδιοτέλεια είναι βασικό χαρακτηριστικό του ανθρώπου και ακόμα και τις φορές που δεν το επιδιώκουμε είμαστε ικανοί να δράσουμε χωρίς εγωισμό, σχεδόν ενστικτωδώς. Ναι, καλά άκουσες, ο αλτρουισμός είναι ένα χαρακτηριστικό που πηγάζει από μέσα μας, ουσιαστικά χωρίς εμείς καν να τον αναπτύξουμε. Φυσικά και απλά!

Ενώ οι ερευνητές το πήγαν ακόμα πιο μακριά, αποδεικύοντας πως εκείνοι που επιδίδονται είτε ενστικτωδώς, είτε επίτηδες σε ανιδιοτελείς πράξεις τείνουν να ειναι πιο έξυπνοι. Καθώς οι ενέργειες τους τους κάνουν πιο χαρούμενους και ο εγκέφαλος τους λειτουργεί καλύτερα.

Με τα πολλά, ξεκίνα τα μικρά δωράκια σε φίλους και γνωστούς, υιοθέτησε μια πιο αλτρουιστική στάση ζωής και άσε στην άκρη εγωιστικά συναισθήματα. Γιατί σύμφωνα με την επιστήμη όσο πιο καλός άνθρωπος είσαι, τόσο πιο έξυπνος γίνεσαι!