Η επιστήμη μίλησε για μία ακόμη φορά! Εάν θέλεις να αυξήσεις το σεξ στη ζωή σου και να το απολαμβάνεις ολοένα και περισσότερο πρέπει να αλλάξεις μία νυχτερινή σου συνήθεια για να συμβεί αυτό. Να κοιμάσαι πολύ! Και δεν το λέει μία έρευνα αλλά πολλές!

Η πιο πρόσφατη που έγινε σε ένα μεγάλο δείγμα ατόμων, 94.000 γυναίκες ηλικίας μέχρι 50 ετών, έδειξε πως ο ύπνος φέρνει σεξ! Τα αποτελέσματά της έδειξαν πως οι γυναίκες που κοιμούνται λιγότερο από επτά ώρες κάθε βράδυ κάνουν λιγότερο σεξ από εκείνες που κοιμούνται παραπάνω. Και έχει λογική εξήγηση. Όταν δεν έχεις κοιμηθεί καλά για μέρες και είσαι εξαντλημένη, που να βρεις δύναμη και αντοχές για σεξ;

Μία άλλη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sexual Medicine έδειξε πως η άπνοια ύπνου είναι μια σοβαρή διαταραχή και έχει συνδεθεί με πολλές δυσκολίες επάνω στο κεφάλαιο σεξ, από την στυτική δυσλειτουργία μέχρι πολλές άλλες. Μία ακόμα του 2015 έδειξε πως οι γυναίκες που κοιμούνται περισσότερο το βράδυ έχουν περισσότερες πιθανότητες να βιώσουν πιο δυνατή σεξουαλική επιθυμία την επόμενη ημέρα!

Και δεν είναι μονόπλευρο το θέμα! Δηλαδή κάνοντας σεξ αυτό σε βοηθάει να κοιμάσαι περισσότερο, αφού με το σεξ το σώμα παράγει ωκυτοκίνη, μία σημαντική ορμόνη που μας χαλαρώνει. Επίσης ο οργασμός κάνει τους άντρες να παράγουν προλακτίνη, την ορμόνη που τους στέλνει στην αγκαλιά του Μορφέα, ενώ τα επίπεδα οιστρογόνων στις γυναίκες ανεβαίνουν πολύ ψηλά, κάτι που τις βοηθά να πέφτουν στα βάθη του REM ύπνου. Θέλετε παραπάνω σεξ λοιπόν; Ρίχτε το στον ύπνο!