Για την περίοδο της κάθε γυναίκα, θα μπορούσε να εξιστορήσει πολλά. Για το πώς την βιώνει και ποια είναι τα συναισθήματά της.
Κακά τα ψέματα, αλλά κατά την διάρκεια της περιόδου μας περνάμε δύσκολα και όχι μόνο από πρακτικής πλευράς, αλλά και από ψυχολογικής, καθώς η ψυχοσύνθεση μας ουρλιάζει.

Ο κύκλος και τα συμπτώματα της περιόδου, διαφέρουν από γυναίκα σε γυναίκα. Κάποιες έχουν πόνους και κάποιες όχι, κάποιες έχουν μεγάλη ροή και κάποιες όχι κ.α. Το θέμα είναι ότι για καμία δεν είναι ρόδινη η συγκεκριμένη κατάσταση, αλλά μπορούμε σίγουρα να την βελτιώσουμε, ακολουθώντας κάποιες πολύ χρήσιμες συμβουλές.

1. Ειδικά σαπουνάκια για την ευαίσθητη περιοχή ώστε να την καθαρίζεις τακτικά και αλλαγή εσωρούχου καθημερινά.

2. Μην μπαίνεις στην θάλασσα ενώ έχεις περίοδο. Όσο ζέστη και αν κάνει έξω, η θάλασσα μέσα δεν είναι πάντα ζεστή. Αν βουτήξεις σε παγωμένα νερά τότε πιθανότατα κράμπες και πόνοι θα σου χτυπήσουν την πόρτα.

3. Είσαι αθλητικό το ξέρει, το ξέρουμε! Όμως καλό θα ήταν, κατά την διάρκεια των δύσκολων ημερών σου να μην κάνεις έντονες ασκήσεις και να μην εξαντλείς τον εαυτό σου. Γενικά, όχι υπερβολές με την γυμναστική.

4. Εάν ο γυναικολόγος σου σου έχει χορηγήσει αντισυλληπτικά χάπια, θα πρέπει να είσαι τακτική στις οδηγίες που σου έχει δώσει για να μην προκληθούν θέματα με την περίοδό σου.

5. Η ορμόνες σου όταν έχεις περίοδο είναι στα ύψη. Καλό θα ήταν λοιπόν, όσο μπορείς να χαλαρώνεις και να μην αγχώνεσαι. Αν χαλαρώσει το μυαλό σου θα χαλαρώσει και το σώμα σου και έτσι η περίοδος σου θα κυλήσει ομαλά.

Και, εννοείται, πως η διατροφή μας παίζει επίσης πολύ μεγάλο ρόλο στην έκβαση της περιόδου μας. Σε πιάνουν οι λιγούρες σου, αλλά να ξέρεις ότι τα πατατάκια και τα γλυκάκια που θες να φας δεν κάνουν καλό, γιατί εξαιτίας των συντηρητικών και των λιπαρών που κρύβουν μαζί με την κατακράτηση υγρών που κάνει ήδη το σώμα σου, είναι συνδυασμός βόμβα!

Επίσης, καλό θα ήταν να αποφύγεις αναψυκτικά και καφέ.

Μπορείς άνετα να καταναλώνεις:

Φρούτα
Δημητριακά ολική άλεσης
Γιαούρτι
Ζυμαρικά ολική άλεσης
Μαύρη σοκολάτα
Τσάι

Μην ξεχνάς να κοιμάσαι ικανοποιητικές ώρες και με άνεση! Τώρα , είσαι πανέτοιμη για την επόμενη περίοδο σου!

Leave a Reply

Your email address will not be published.