Είχες αναρωτηθεί πως η λύση για να ευτυχίσεις και να μείνεις υγιής, ίσως να είναι και μέσα στο μυαλό σου; Έχεις δοκιμάσει να προσεγγίσεις την καθημερινότητα με τρόπο που θα βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο; Αυτές είναι οι φράσεις που πρέπει να λες στον εαυτό σου για να ζεις την κάθε μέρα χαμογελαστή και αισιόδοξη.

 

-Θα συμβούν καλά πράγματα

 

Η ζωή είναι σαν μια βόλτα με το τρενάκι του Luna Park.  Έχει τα πάνω της και τα κάτω της. Οι αισιόδοξοι άνθρωποι περιμένουν πως πίσω από κάθε γωνία βρίσκεται κάτι θετικό. Είναι μια συμπεριφορά προς τη ζωή η οποία θα σου φέρει μόνο καλά. ΟΚ, οι απογοητεύσεις είναι μέρος της καθημερινότητας μας, ωστόσο η θετική σκέψη είναι εκείνη η οποία θα σε οδηγήσει και σε αποτελέσματα που θες.

 

-Η ευγνωμοσύνη σε δυναμώνει

 

Οι αισιόδοξοι άνθρωποι δεν κοιτάζουν μόνο τα θετικά της στιγμής, αλλά προσπαθούν να έχουν και… απόθεμα! Τι εννοούμε; Οι απλές πράξεις σε κάνουν να νιώθεις ευγνωμοσύνη και αυτό σου δημιουργεί ένα θετικό mentality. Έρευνες έχουν δείξει πως το να λες ευχαριστώ αυξάνει την χαρά, έχει θετική επίδραση στον ύπνο και παράλληλα βελτιώνει την καρδιακή λειτουργία.

 

-Αύριο είναι μια καινούργια μέρα

 

“Τελείωσε μια μέρα. Έχεις κάνει ότι καλύτερο μπορούσες. Αύριο είναι μια νέα μέρα”, αναφέρει σε ένα από τα κείμενα του ο Ralph Waldo Emerson και είναι ξεκάθαρος. Οι αισιόδοξοι άνθρωποι γνωρίζουν πως όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά, υπάρχει μια νέα αρχή και λέγεται “αύριο”. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις όσα πήγαν στραβά για δικό σου όφελος. Εξάλλου επειδή μια μέρα ήταν κακή δεν σημαίνει πως θα είναι και όλες.

 

-Ο καθένας μπορεί να αλλάξει τον κόσμο

 

Το να θεωρείς πως μπορεί να αλλάξεις εσύ και οι γύρω σου τον κόσμο, δείχνει μια θετική στάση ζωής, η οποία είναι το κλειδί για να ζήσεις ευτυχισμένη. Μια έρευνα του 2013 είχε δείξει πως οι άνθρωποι που σκεφτόντουσαν με αυτό τον τρόπο, είχαν περισσότερες πιθανότητες να ζήσουν ευτυχισμένοι και να επιτύχουν τους στόχους τους.

 

-Αν κοιμάσαι καλά, ζεις καλά

 

Κανείς δεν θέλει να είναι δίπλα σε έναν άνθρωπο ο οποίος γκρινιάζει. Σύμφωνα με μελέτες, οι άνθρωποι που κοιμόντουσαν αρκετά είχαν μια θετική στάση ζωής, καθώς παρατηρήθηκε πως είχαν αυξημένη αυτοπεποίθηση αλλά και αισιοδοξία.

 

-Η συγχώρεση είναι το κλειδί

 

Όλοι κάνουμε λάθη και αυτό μας διαχωρίζει σαν ανθρώπους. Οι αισιόδοξοι άνθρωποι επιλέγουν να δίνουν δεύτερες ευκαιρίες.”Το να υιοθετήσεις μια τέτοια λογική, σου δίνει χαρά και ευτυχία στη ζωή”, σύμφωνα με τον συγγραφέα David Mezzapelle.