Ο καφές είναι μια συνήθεια καθημερινή που από φοιτητές μέχρι να γεράσουμε καταναλώνουμε. Απαραίτητα ένας με το που θα ανοίξουμε το μάτι το πρωί, στη δουλειά για συντροφιά αλλά και το απόγευμα με φίλους. Ο καφές είναι αξία διαχρονική όπως και να τον προτιμάμε. Ο καφές που είναι  πιο ελαφρύς και έχει την πρωτιά στη λίστα είναι ο ελληνικός. Ακολουθούν με τη σειρά που διαβάζετε ο καφές φίλτρου, ο στιγμιαίος, ο εσπρέσο και ο καπουτσίνο.

Ένα καλό χαρμάνι καθώς και ο μερακλής μπαρίστας είναι ικανοί να τον απογειώσουν γευστικά.

Το πρώτο και βασικότερο συστατικό του καφέ είναι η καφεΐνη. Η εν λόγω ουσία είναι αυτή που μας ξυπνάει το πρωί και μας τονώνει. Μάλιστα, όπως λένε οι επιστήμονες η καφεΐνη μπλοκάρει την αδενοσίνη με αποτέλεσμα να φτιάχνει τη διάθεσή μας, να τονώνει τη μνήμη αλλά και τη γνωστική λειτουργία.

Επίσης, αυξάνει το μεταβολισμό και την  οξείδωση των λιπαρών οξέων, μειώνοντας  τον κίνδυνο Διαβήτη τύπου ΙΙ. Τέλος, μελέτες έχουν αποδείξει πως μειώνει τον κίνδυνο Alzheimer και Parkinson.

Λόγω της μεγάλης αδυναμίας των Ελλήνων στον καφέ θεσπίστηκε ο θεσμός του Athens Coffee Festival, στον οποίο μεταξύ άλλων, συμμετείχε και η γνωστή αλυσίδα Coffee Island.

Ανάμεσα στους επισκέπτες που πέρασαν από το Booth της Coffee Island ήταν και επώνυμοι λάτρεις του καφέ, όπως ο Στέλιος Κουδουνάρης, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, Φωτεινή Πετρόγιαννη κ.ά.

 Τόσο οι διάσημοι επισκέπτες όσο και όλοι οι απλοί καθημερινοί φίλοι του Athens Coffee Festival είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν αλλά και να δοκιμάσουν μοναδικές ποικιλίες καφέ.

Και επειδή και οι μεγάλοι έχουν δικαίωμα στο παιχνίδι οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να φωτογραφηθούν  στο booth, να εκπαιδευτούν μέσα από τα ειδικά sessions “how to be home barista”, για να φτιάχνουν στο σπίτι το δικό τους μοναδικό καφέ, αλλά και να πάρουν μια γεύση, να θαυμάσουν και να κάνουν δικά τους, πρώτοι, νέα προϊόντα που σύντομα θα βρίσκονται στα καταστήματα, όπως το μοναδικό reusable cup, που είναι 100% ανακυκλώσιμο και προέρχεται από 40% ανακυκλωμένο υλικό.