Για σένα νοιάσου και γυμνάσου…

Ξεκίνησες το γυμναστήριο, μπράβο και ωραία. Πηγαίνεις διαρκώς και δεν χάνεις προπόνηση, οπότε σου αξίζουν εκ νέου συγχαρητήρια. Όμως μην κάνεις τα παρακάτω γιατί απλά… δεν πρέπει!

-Χρησιμοποίησε την πετσέτα σου

Όσο και αν βιάζεσαι να κάνεις εκείνο το ρημάδι το superset για να μην σου φύγει η αιμάτωση από τους μυς, δεν ξαπλώνεις στους πάγκους ΧΩΡΙΣ πετσέτα!

-Ντους με σαγιονάρες

Μην διανοηθείς να κάνεις ντους στα αποδυτήρια χωρίς σαγιονάρες. Το σενάριο να κολλήσεις κάποιον μύκητα είναι πολύ πιθανό. Πιο πιθανό από όσο φαντάζεσαι!

-Μην δίνεις συμβουλές

Μπορεί να έχεις γίνει χτισμένος σαν το γεφύρι της Άρτας αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως ΔΕΝ είσαι γυμναστής. Μην παίρνεις και άλλο κόσμο στο… λαιμό σου και μάλιστα άδικα!

-Μην συνωστίζεσαι εκεί που έχει κόσμο

Κάνεις το ίδιο στο γήπεδο ή σε ένα μαγαζί; Όχι. Γιατί πρέπει σώνει και ντε να πας εκεί που είναι όλοι; Μπορείς να κάνεις κάτι άλλο μέχρι να αραιώσει ο κόσμος από εκεί που θες να πας.

-Χρησιμοποίησε σωστά τα μηχανήματα

Αν θες να κάνεις πόδια στο μηχάνημα των ώμων, σου αξίζει ένα τεράστιο μπράβο για την διορατικότητα σου και την εφευρετικότητά σου. Αλλά μην το κάνεις. Γιατί απλά δεν είσαι σπίτι σου!

-Μην κάνεις καμάκι

Έχεις πάει στο γυμναστήριο για έναν συγκεκριμένο λόγο. Άλλο να σου αρέσει μια κοπέλα και να της ζητήσεις να βγείτε και άλλο να κυνηγάς από πίσω κάθε ον με οιστρογόνα.

-Μην παίρνεις ξένα βαράκια

Βλέπεις έναν άνθρωπο που έχει δίπλα του δυο αλτήρες. Είναι τα κιλά που θες να κάνεις. Μην τα αρπάζεις! Ρώτα ευγενικά τον συναθλητή σου αν έχει τελειώσει και τότε πάρτα.

-Μην βγάζεις την μπλούζα

Όπως είπα και παραπάνω, δεν είσαι σπίτι σου, είσαι στο γυμναστήριο. ΟΚ, έχεις κάνει φοβερούς κοιλιακούς αλλά καλό θα ήταν να κρατάς την μπλούζα σου στην θέση της!