Δυστυχώς δεν υπάρχει το μαγικό χάπι. Αλλά και αν υπήρχε, πάλι ένας θα ήταν ο τρόπος για το six pack…

Έχεις κάνει πλάτη, στήθος, δικέφαλα, τρικέφαλα και ότι άλλα… κέφαλα υπάρχουν στο ανθρώπινο σώμα. Οι κοιλιακοί σου όμως δεν εμφανίζονται. Και δεν θα εμφανιστούν αν δεν αλλάξεις δραματικά ένα πράγμα στην καθημερινότητά σου: Την διατροφή σου!

Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια όσον αφορά το πιο sexy σημείο πάνω στο αντρικό σώμα. Οι διατροφικές συνήθειες είναι αυτές που θα καθορίσουν αν οι κοιλιακοί σου θα κάνουν την εμφάνισή τους ή όχι.

Τι πρέπει να κάνεις;

1ον και κυριότερο να κόψεις μαχαίρι το αλκοόλ ή στην χειρότερη των περιπτώσεων να το περιορίσεις σε ένα (ναι καλά διάβασες, ΕΝΑ) ποτό ανά 10 μέρες. Η αλκοόλη έχει την κακή συνήθεια να γίνεται άμεσα λίπος και να συσσωρεύεται  στην κοιλιά. Αν θες να πιεις, να αποφύγεις την μπύρα και να προτιμήσεις ένα σκέτο ποτό, χωρίς ζαχαρούχο αναψυκτικό μέσα. Σκέτο ουίσκι, σκέτη βότκα, σκέτο τζιν. Ένα!

2ον, φτιάξε ένα διατροφικό πλάνο. Κομμένες οι νυχτερινές βόλτες στο ψυγείο. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να φτιάξεις ένα διατροφολόγιο που θα περιλαμβάνει ένα γεύμα ανά 3 ώρες. Θα σου πω για παράδειγμα τι έκανα εγώ και με βοήθησε απίστευτα.

9 το πρωί: Ένα τοστ

12 το μεσημέρι: Μια μπανάνα

3 το μεσημέρι: Μεσημεριανό

6 το απόγευμα: 2 αυγά βραστά (πριν την προπόνηση)

9 το απόγευμα: Βραδινό

12 το βράδυ: Ένα φρούτο

Φτιάξε κάπως έτσι το δικό σου διατροφολόγιο. Ούτε υστερίες χρειάζονται, ούτε υπερβολική πείνα. Έτσι δεν θα πετύχεις τίποτα!

Ασκήσεις

Ξέχνα τους κανονικούς κοιλιακούς και ΟΧΙ κάθε μέρα. Οι κοιλιακοί μυς είναι σαν όλους τους υπόλοιπους μυς στο σώμα σου. Δεν κάνεις δυο μέρες σερί πλάτη ή στήθος. Δεν γίνεται.

Το μυστικό για τους κοιλιακούς είναι να δυναμώσεις τον κορμό του σώματός σου. Κάνε άρσεις θανάτου, κάνε squat, κάνε planks (ή γέφυρες). Επίσης κάνε ελλειπτικό. Όσο… γυναικείο και αν σου φαίνεται, το ελλειπτικό είναι σαφώς καλύτερο και από τον διάδρομο και από το ποδήλατο.

Το δεύτερο μεγάλο μυστικό για κοιλιακούς κρύβεται στην λέξη «ένταση». Σίγουρα έχεις ακούσει για την HIIT, την προπόνηση υψηλής έντασης διαλειματικής έντασης. Αυτό σημαίνει πως μετά από κάθε άσκηση υψηλής έντασης, θα πρέπει να εκτελέσεις άλλη μια με παρόμοια ένταση. Έτσι επιτυγχάνεις μεγαλύτερη διάρκεια στην λειτουργία του μεταβολισμού σου.

Το συμπέρασμα

Απλά χρειάζεσαι σωστή προπόνηση και διατροφή. Αν δεν είσαι μοντέλο δεν χρειάζεται να κάνεις ακρότητες για να δεις τους κοιλιακούς σου. Μια καλή διατροφή, λίγο… ψαλίδι στο αλκοόλ και σωστές ασκήσεις μπορούν να σου δώσουν το αποτέλεσμα που θες.

Στην τελική, δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο…