Ο νονός και η νονά κατέχουν μια πολύ ξεχωριστή θέση στην ελληνική οικογένεια που αποτελεί πλέον θεσμό στην κοινωνία μας. Πρόκειται άλλωστε για τους ανθρώπους, στους οποίους οι γονείς «εμπιστεύονται» τα παιδιά τους, μετά την βάπτιση αποτελούν πλέον πνευματικούς γονείς και είναι το ίδιο υπεύθυνοι για την ευημερία και τη διαπαιδαγώγηση των μικρών.

Ήξερες όμως ότι….

  1. Μόνο 4 στους 10 Έλληνες μεταξύ 25 και 50 έχουν γίνει νονοί.
  2. Από το παραπάνω ποσοστό, μόλις το 30% έχει βαφτίσει πάνω από ένα παιδί.
  3. Το 1/4 των ανθρώπων που είναι νονοί θεωρούν βασική υποχρέωση να κάνουν δώρα στα βαφτιστήρια τους.
  4. Το 60% των ανθρώπων πιστεύει ότι οι γονείς ζητάνε από κάποιον να γίνει νονός του παιδιού τους.
  5. Το 75% θεωρεί ότι βασικό κριτήριο για την επιλογή νονού είναι η στενή φιλία των γονιών μαζί του.
  6. 7 στους 10 νονούς πιστεύουν ότι η στενή σχέση νονών και βαφτιστηριών διαρκεί μια ζωή.
  7. Το 60% των νονών βλέπει το πνευματικό τους παιδί κάθε μήνα.
  8. Η προσφορά συμβουλών πιστεύουν 7 στους 10 ότι είναι η κυριότερη υποχρέωση των νονών.

Τα αποτελέσματα αυτά προέκυψαν από έρευνα κοινής γνώμης που πραγματοποίησε η Playmobil Hellas σε συνεργασία με την aboutpeople, σχετικά με τη στενή σχέση των Ελλήνων με τους νονούς και τις νονές τους.

Η Playmobil Hellas παρουσιάζει λοιπόν 2 νέες συλλεκτικές φιγούρες που αναδεικνύουν τον σημαντικό ρόλο των νονών στην ελληνική οικογένεια. Μαζί κυκλοφορεί και το παραμύθι «Τι είναι νονά; Και τι νονός;», το οποίο είναι αφιερωμένο στους σκοπούς του συλλόγου ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, προσφορά του συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου με τη φροντίδα των Εκδόσεων ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ. Είναι κατάλληλο για παιδιά 4-8 ετών και διανέμεται δωρεάν σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων και στο PLAYMOBIL FunPark.

Οι φιγούρες PLAYMOBIL play & give κυκλοφορούν αποκλειστικά για την ελληνική αγορά, σε όλα τα καταστήματα παιχνιδιών, μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων. Όπως κάθε χρόνο, μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την ενίσχυση των σκοπών του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».