Ένας σκύλος μπορεί! Να σου κλέψει την καρδιά…ναι! Μπορεί. Την ίδια στιγμή είναι πολύ γνωστό πως έχει και πολύ έντονη διαίσθηση. Κάτι που τον κάνει ισχυρό και του χαρίζει το δικαίωμα να καταλαβαίνει πάρα πολλά! Πολλά που εσύ δε μπορείς να καταλάβεις.

Μέσα σε όλα ερευνητές έρχονται και δημοσιεύουν μία μελέτη που υποστηρίζει πως ένας σκύλος είναι σε θέση να αποκαλύψει την αλήθεια που κρύβεται πίσω από το ψέμα σου. Αυτό το τετράποδο και υπέροχο πλάσμα έχει τη δύναμη να καταλάβει τη διάθεσή σου να του πεις ψέματα και να το κοροϊδέψεις.

Κατά τη διάρκεια αυτής της μελέτης- πείραμα  ένα μικρό σκυλάκι οδηγήθηκε σε ένα κουτί  όπου μέσα είχαν αφήσει τροφή και το άφησαν να φάει με την ησυχία του.

Λίγο αργότερα το ξαναέστειλαν στο κουτί αφού προηγουμένως αφαίρεσαν το φαγητό!

Την επόμενη -και τρίτη φορά- που του υπέδειξαν να πάει στο κουτί (που είχε και πάλι τροφή) αυτός αρνήθηκε να υπακούσει.

Και μάλιστα από τη στιγμή που ο σκύλος αντιλήφθηκε ότι οι ερευνητές του είπαν ψέματα αρνήθηκε- πεισματικά- να υπακούσει σε οποιαδήποτε εντολή!

Το πείραμα συνεχίστηκε με μία νέα ομάδα ερευνητών  και τον ίδιο σκύλο που όταν είδε να παίρνουν δρόμο οι ψεύτες άρχισε και πάλι να υπακούει στις εντολές και τα καλέσματα μέχρι τη στιγμή που του είπαν και πάλι ψέματα! Τότε σήκωσε τη μύτη του ψηλά και αποχώρησε!

Θέλεις να πάθεις τα ίδια; Όχι! Οπότε μην κοροϊδέψεις ποτέ το σκυλάκι σου!