Αν συνηθίζεις να κουρεύεις τα μαλλιά σου πολύ συχνά, θα είναι δύσκολο να τα μακρύνεις. Αν πάλι δε τα κόβεις, σίγουρα η εικόνα τους θα είναι απογοητευτική. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να επισκέπτεσαι τον κομμωτή σου όσο συχνά απαιτεί ο τύπος των μαλλιών σου. Για να μη μπερδεύεσαι, λοιπόν, δες στη συνέχεια κάθε πότε επιβάλλεται να κουρεύεσαι ανάλογα με τις δικές σου ανάγκες.

-Σγουρά μαλλιά

Τα σγουρά μαλλιά μπορούν να αντέξουν λίγο παραπάνω από τα ίσια. Αυτό συμβαίνει γιατί, ακόμα κι όταν αρχίζουν να μακραίνουν, η διαφορά δε φαίνεται εύκολα. Αν έχεις σκοπό να τα μακρύνεις, μπορείς να κουρεύεσαι κάθε 6 μήνες. Αν όμως θες να διορθώσεις το στυλ τους, κάθε 3 μήνες είναι το ιδανικό.

-Σπαστά μαλλιά

Τα σπαστά μαλλιά έχουν την τάση να είναι ξηρά. Αν θες να τους δώσεις ελαστικότητα ώστε να δείχνουν καλύτερα, πρέπει να κουρεύεσαι κάθε 12 εβδομάδες. Αν οι τρίχες σου είναι κατεστραμμένες από τις βαφές ή το μπιστολάκι, θα ήταν καλό να κόβεις λίγο τις άκρες κάθε φορά που τα βάφεις. Έτσι θα αποφύγεις την άγρια όψη.

-Ίσια μαλλιά

Τα ίσια μαλλιά έχουν τα υπέρ και τα κατά τους. Μπορεί για κάποιες εβδομάδες να δείχνουν άψογα και ξαφνικά να έρθει η καταστροφή. Το κόλπο για καλύτερες εμφανίσεις είναι να τους δίνεις συχνά σχήμα χωρίς να τα κόβεις πολύ. Επισκέψου το κομμωτήριο μια φορά στις 10 εβδομάδες απλώς για να τα βελτιώσεις.

-Πυκνά μαλλιά

Αυτή η κατηγορία δε χρειάζεται κόψιμο πολύ συχνά. Ωστόσο κάποιες φορές μπορεί να δείχνουν περίεργα, οπότε συνιστάται να κουρεύεσαι κάθε 6 μήνες.

-Λεπτή τρίχα

Η λεπτή τρίχα σπάει πιο εύκολα. Για να διατηρήσεις το στυλ σου λοιπόν και να προλάβεις τη φθορά, χρειάζεται να τα κόβεις κάθε 2 μήνες.

-Κατεστραμμένες άκρες

Αν έχεις καταστρέψει την τρίχα από τις πολλές βαφές, τα ντεκαπάζ ή το συνεχές ίσιωμα, πρέπει να κουρεύεσαι κάθε 8 εβδομάδες. Αυτό θα βοηθήσει ώστε να δείχνουν τα μαλλιά σου πιο υγιή. Δε χρειάζεται να τα κόβεις πολύ κάθε φορά αλλά λίγο στις άκρες. Θα δεις σίγουρα διαφορά.