Ο καφές θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως ένα «δώρο» που δόθηκε στους ανθρώπους από την ίδια τη φύση ή από κάποια ανώτερη δύναμη (όπως η φωτιά από τον Προμηθέα). Απαραίτητο συστατικό της καθημερινότητας μας και «ελιξίριο», μια ξεχωριστή συνήθεια, θεϊκή απόλαυση και συγχρόνως «εμπειρία», με την οποία συμπορευόμαστε μέχρι τα βαθιά μας γεράματα. Ο καφές όμως δεν αποτελεί μια απλή υπόθεση και μέχρι να φτάσει στο φλιτζάνι, στη κούπα ή στο χάρτινο κύπελλο μας, έχουν μεσολαβήσει πολλά και διαφορετικά στάδια.

COFFEE-ISLAND

Άλλωστε, ο καλός καφές απαιτεί μεράκι, αγάπη, προσήλωση και συνεχή προσπάθεια, έτσι ώστε να διατηρεί την ποιότητα, την γεύση, την ουσία και το άρωμα του αναλλοίωτα, από τη στιγμή που ο πρώτος κόκκος συλλεχθεί από μια φάρμα που βρίσκεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, μέχρι την ώρα που η γεύση και το άρωμα του αρχίσουν να παιχνιδίζουν με τις αισθήσεις μας. Αναμφίβολα, ο σωστός καφές είναι μια «μυσταγωγία» και για να φτάσει στο να προσφέρει τα ανώτερα επίπεδα απόλαυσης απαιτεί… τέχνη, μια «τέχνη» που λίγοι στον κόσμο γνωρίζουν τον τρόπο για να την διαχειριστούν σωστά. O Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος (CEO) και ο Πάνος Κωνσταντινόπουλος (Διευθυντής του Network Operations and Audit, R&D), μετουσιώνουν την αγάπη τους για τον ποιοτικό καφέ, κάνοντας το όραμα τους πραγματικότητα και μας καλούν μέσω των Coffee Island σε ένα άκρως γοητευτικό και περιπετειώδες ταξίδι, όπως άλλωστε είναι και η ίδια φύση του καφέ…

Coffee Island (7)

Coffee Island: You can do… magic!

Η Coffee Island πρόκειται για μια εταιρεία – πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς από τότε που άνοιξε το πρώτο καφεκοπτείο της στην Πάτρα, μέχρι σήμερα που η εταιρεία αριθμεί 421 καταστήματα στην Ελλάδα, αλλά και σε περιοχές του εξωτερικού (Κύπρος, Τορόντο, Λονδίνο και Ντουμπάι), ο στόχος ήταν πάντα η διατήρηση της τελειότερης ποιότητας στον καφέ, με γνώση, αφοσίωση, μεράκι και τεράστια προσπάθεια! Για τους υπευθύνους του Coffee Island ο καφές αποτελεί «επιστήμη» που μετατρέπεται σε… «μαγεία», μέσω μιας διαδικασίας που πολλές διαφορετικές ειδικότητες συνεργάζονται για την επίτευξη του τέλειου αποτελέσματος.

Coffee Island (8)

Ο Πάνος και ο Κωνσταντίνος βρίσκονται συνέχεια εν κινήσει και δεν επαναπαύονται ποτέ, ψάχνοντας διαρκώς σε μακρινές εκτάσεις του Ισημερινού, της Βραζιλίας και της λατινικής Αμερικής για να ανακαλύψουν τις ιδανικές ποικιλίες καφέ. Τα δύο αδέρφια μοιάζουν περισσότερο με «συλλέκτες εμπειριών», με δύο τολμηρούς εξερευνητές που αναζητούν διαρκώς το «Ελ Ντοράντο» του ποιοτικού καφέ, με τα δείγματα που βρίσκουν να προέρχονται από μικροφάρμες που βρίσκονται σε κάθε γωνιά της γης. Αυτό βέβαια είναι το πρώτο σκέλος, καθώς στη συνέχεια ακολουθεί μια διαδικασία που μπορεί να φαίνεται πολύπλοκη, αλλά αποτελεί μέρος της «μαγείας». Στην αρχή γίνεται η αξιολόγηση του ωμού κόκκου, γίνονται οι απαραίτητες μετρήσεις, ελέγχεται η καμπύλη του καφέ και στη συνέχεια προχωράμε στο πρώτο ψήσιμο, με το καβούρδισμα να είναι τόσο επιστήμη όσο και… τέχνη.

Coffee Island (6)

Η φιλοσοφία του Coffee Island είναι ότι κάθε ποικιλία που συλλέγεται εξετάζεται ξεχωριστά, ως μια διαφορετική περίπτωση και εάν το αποτέλεσμα δεν είναι το ενδεδειγμένο και το επιθυμητό, τότε η διαδικασία ξεκινάει από την αρχή. Άπειρα ξεκινήματα και νέες αρχές για να φτάσει στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, μια φιλοσοφία που αποδεικνύει το πόσο σοβαρά παίρνει το Coffee Island την υπόθεση του καφέ.

Coffee Island (9)

It’s all about the people!

Όμως το μυστικό της επιτυχίας των Coffee Island είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι που το αποτελούν, στήνοντας ένα οργανισμό που διακρίνεται για την ζωντάνια, την προσήλωση, την εξειδίκευση, την επιστημονική γνώση και την αγάπη για αυτό που κάνουν. Άλλωστε η καινοτομία που προσφέρουν τα Coffee Island πηγάζει από την προσπάθεια πολλών και διαφορετικών ανθρώπων. 373 συνεργάτες franchisees, 2200 baristi / καφεκόπτες, 800 εργαζόμενοι στην υπηρεσία delivery και 200 άτομα σε διαφορετικές θέσεις αποτελούν τη δύναμη των Coffee Island.

Coffee Island (2)

H δε μονάδα παραγωγής για τη μεταποίηση του καφέ που βρίσκεται στην περιοχή της Πάτρας και στην οποία δημιουργείται από την αρχή μέχρι το τέλος το «θαύμα» του Coffee Island, είναι από την πιο σύγχρονη στον κόσμο, καθώς στα 1.500 τετραγωνικά μέτρα που εκτείνονται οι εγκαταστάσεις της εταιρείας υπάρχουν 5 μηχανές καβουρδίσματος, 7 γραμμές συσκευασίας και 5.500 τ.μ, σε χώρους αποθήκευσης. Με παραλαβή 35 τόνων Green Coffee την εβδομάδα και επεξεργασία 30 τόνων, σε ετήσιο επίπεδο παρατηρείται μια αύξηση της τάξης του 35% (ανά έτος).

Coffee Island (5)

Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις των Coffee Island εξασφαλίζουν υψηλή ποιότητα προϊόντων, μοναδική φρεσκάδα, παραγωγική ανεξαρτησία, καλύτερο έλεγχο του παραγωγικού κόστους και μείωση των ελαττωματικών προϊόντων. Θέτοντας νέους κανόνες στη διαδικασία του Direct Trade, τα Coffee Island καθιστούν τον καφέ πραγματική «ιεροτελεστία» που ξεκινάει από μια μακρινή φάρμα στον Ισημερινό και καταλήγει στη μηχανή του καφέ σε ένα coffee shop στην Αθήνα.

Στο «νησί» που ο καφές μεταμορφώνεται σε… εμπειρία!

H υψηλή ποιότητα, ο σεβασμός στα «θέλω» των coffee lovers, η πίστη στο αρχικό όραμα, η έμπνευση, η καινοτομία και η συνέπεια στις αξίες κάνουν τα Coffee Island μια μοναδική, συναρπαστική και διαφορετική εμπειρία. Με σεβασμό τόσο στον επιχειρηματία, όσο και στον καταναλωτή  τα Coffee Island περνούν την απόλαυση του καφέ σε άλλη… διάσταση!