Καταρχάς, η Angelina Jolie μίλησε για την εμμηνόπαυση. Για ένα θέμα δηλαδή που αποτελεί ταμπού για πολλές γυναίκες.

Κατά δεύτερον, η Angelina Jolie για ακόμη μία φορά επέλεξε να μιλήσει ανοιχτά για την περιπέτεια υγείας της αλλά και τη στήριξη που βρήκε στον σύζυγο της, Brad Pitt.

Η Angelina Jolie είχε επιλέξει να κάνει διπλή μαστεκτομή όταν ανιχνεύτηκε με το επικίνδυνο γονίδιο για τον καρκίνο του μαστού και τον Μάρτιο του 2015 επέλεξε να υποβληθεί σε αφαίρεση μήτρας και ωοθηκών όταν βρέθηκαν ενδείξεις για καρκίνο, τον ίδιο καρκίνο που προκάλεσε το θάνατο της μητέρας, της γιαγιάς και της θείας της.

Έχοντας ήδη δημοσιοποιήσει το γεγονός πως μπήκε σε πρόωρη εμμηνόπαυση σε ανοιχτή επιστολή της στους New York Times, σε πρόσφατη συνέντευξη της στην Daily Telegraph μίλησε για το πως βιώνει την εμμηνόπαυση που ήρθε στα 40 της »Βασικά, χαίρομαι που βρίσκομαι σε εμμηνόπαυση. Είμαι τυχερή γιατί δεν αντιδρά περίεργα το σώμα μου σε αυτό. Αισθάνομαι μεγαλύτερη αλλά νιώθω καλά με αυτό. Νιώθω καλά που μεγάλωσα, δεν θέλω να ξαναγίνω νέα».

Στην ίδια συνέντευξη η Jolie αναφέρθηκε και στην επιλογή της να γυρίσει τολμηρές σκηνές στην ταινία που σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε μαζί με τον Brad Pitt, «By the Sea», για πρώτη φορά με το «Mr. & Mrs. Smith»: »Οι σκηνές υπήρχαν στο σενάριο πριν τη μαστεκτομή και μου φαινόταν λάθος να τις αφαιρέσω. Νομίζω πως είναι σημαντικό να σε βλέπουν όπως είσαι».

Angelina Jolie εμμηνόπαυση

H Angelina Jolie στο «By the Sea»

Η Jolie δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει πρόβλημα περί αποδοχής αφού ο Pitt από την αρχή της ξεκαθάρισε πως για εκείνον είχε σημασία το γεγονός ότι είναι μια γυναίκα έξυπνη, ικανή που νοιάζεται για την οικογένεια της, πράγματα που δεν έχουν να κάνουν με την εικόνα του σώματος της. »Οπότε γνώριζα πως οι επεμβάσεις δεν θα μπορούσαν να με κάνουν να αισθάνομαι ανεπαρκής ως γυναίκα, επειδή ο σύζυγος μου δεν θα το άφηνε να συμβεί αυτό» δήλωσε στη συνέντευξη της.

Angelina Jolie εμμηνόπαυση

Angelina Jolie & Brad Pitt

H Angelina Jolie έδωσε για ακόμη μία φορά κουράγιο σε όσες πολεμούν τους «γυναικείους» καρκίνους, τονίζοντας πως καμιά απώλεια δεν μπορεί να καθορίσει την ομορφιά και την προσωπικότητα μιας γυναίκας.