Είναι δύσκολο όταν συνειδητοποιείς πως πλέον δεν έχεις πολλά κοινά με τους παιδικούς σου φίλους. Από τη μία είναι οι αναμνήσεις και η αγάπη που μοιράζεστε και από την άλλη είναι οι επιθυμίες σου που έχουν αλλάξει.

Και τότε είναι που σε γεμίζουν οι ενοχές γιατί θέλεις να αραιώσεις τις επαφές με τους παιδικούς σου φίλους αλλά δεν θέλεις να τους πληγώσεις ή να αλλάξεις μια συνήθεια ετών.

Επειδή αυτό που σου συμβαίνει είναι απολύτως φυσιολογικό και λέγεται ΖΩΗ, συγκέντρωσα μερικούς λόγους που θα σε βοηθήσουν να απενεχοποιηθείς:

Δεν είναι κακό που άλλαξαν οι ανάγκες και οι επιθυμίες σου

Όσο μεγαλώνουμε, εξελισσόμαστε και έτσι αποκτούμε νέες ανάγκες και επιθυμίες. Μπορεί για παράδειγμα να θέλεις να ταξιδέψεις και να γνωρίζεις τον κόσμο και στον κολλητό σου από το λύκειο το σενάριο των ιδανικών διακοπών να είναι η διαμονή στο χωριό του. Επίσης, είναι απόλυτα φυσιολογικό κάτι που σας ένωνε παλιά, να έχει πάψει να σε ενδιαφέρει -ένα χόμπι ίσως- και έτσι να χάνεται ένα βασικό στοιχείο της φιλίας σας.

Δεν ωριμάζουμε όλοι με τον ίδιο ρυθμό

Κάποιοι βιάζονται να κατακτήσουν τον κόσμο και άλλοι θέλουν να παρατείνουν την παιδική ηλικία που δεν είχε και τόσες ευθύνες. Κάποιοι διασκεδάζουν μαζεύοντας τους φίλους στο σπίτι και άλλοι φεύγοντας από το κλαμπ τις πρώτες πρωινές ώρες. Αν με τον παιδικό σου φίλο νιώθεις πως βρίσκεστε σε διαφορετικές ηλικίες, ακόμα και αν έχετε γεννηθεί την ίδια χρονιά, αποδέξου το γιατί ναι, μπορεί να συμβεί.

Δεν ταιριάζουν τα προγράμματα σας

Χιλιομετρική απόσταση, διαφορετικά ωράρια στη δουλειά, διαφορετικές φάσεις ζωής (γάμος και παιδί Vs. single)…ότι κι αν συμβαίνει μην αισθάνεσαι περίεργα που πλέον δεν έχεις το χρόνο να τηλεφωνείς στον παιδικό φίλο ακόμα και για το πιο ασήμαντο γεγονός της μέρας ή που είναι δύσκολο να συντονίσετε τα προγράμματα σας. Όπως προαναφέρθηκε, η εξέλιξη φέρνει αλλαγές και οι αλλαγές, ακόμα κι αν είναι επίπονες ή απρόσμενες, είναι απαραίτητες.

Ακόμα κι όταν σημαίνουν πως αφήνεις πίσω κάτι από την παιδική σου ηλικία…παιδικοί φίλοι