Η στάση του σώματος μας μπορεί να εξασφαλίσει μια καλή πώληση ή να μας κάνει πιο γοητευτικούς στα μάτια των άλλων. Παρακάτω θα βρείτε μερικά tips προκειμένου να επικοινωνήσετε καλύτερα το μήνυμα σας μέσα από τη γλώσσα του σώματος:

Αντιγράψτε τις κινήσεις του άλλου

Το να «μιμείσαι» τις κινήσεις του συνομιλητή σου δείχνει πως του δίνεις πραγματική προσοχή και πως αισθάνεσαι άνετα μαζί του. Ο συγχρονισμός των κινήσεων φανερώνει πως δύο άνθρωποι έχουν καλή επικοινωνία και πως υπάρχει αμοιβαία κατανόηση.

Δώσε περισσότερο χώρο στο σώμα και τις κινήσεις σου

Όταν κρατάς τα χέρια σου σφιχτά στα πλευρά σου ή διπλωμένα μπροστά σου και γενικά όλο το σώμα σου μαζεύεται, δίνεις την εντύπωση στους γύρω σου πως είσαι μαζεμένος και κατά συνέπεια αδύναμος. Κράτα το σώμα σου σε ευθεία θέση, άνοιξε ελαφρώς τα πόδια σου, απομάκρυνε τα χέρια από τον κορμό και δώσε στο σώμα σου το χώρο να απλωθεί.

Ψηλά το κεφάλι

Σίγουρα έχεις ακούσει τη φράση «πήδηξε από τη χαρά του». Η αλήθεια είναι πως όταν γελάς, σηκώνεις αυτόματα το κεφάλι, τους ώμους και το στήθος. Γιατί λοιπόν να μην μιμηθείς αυτή την ανάταση του σώματος όταν αισθάνεσαι πεσμένος ή σε άβολη θέση; Σήκωσε το κεφάλι, τράβηξε πίσω τους ώμους και χαμογέλα. Το μυαλό θα συνδέσει ασυνείδητα τη στάση που έχει πάρει το σώμα σου με μια κατάσταση ευφορίας και έτσι η διάθεση σου θα αλλάξει μέσα σε δευτερόλεπτα.

Άπλωσε τα χέρια σου

Είναι γνωστό πως όταν διπλώνεις τα χέρια μπροστά σου οι άλλοι το εκλαμβάνουν ως ένα σημάδι άμυνας, επιφύλαξης ή πως κρύβεις πράγματα. Γενικώς σε κάνει να φαίνεσαι απόμακρος στους συνομιλητές σου. Προσπάθησε να ξετυλίξεις τα χέρια και να τα χρησιμοποιείς καθώς μιλάς έτσι ώστε να δώσεις περισσότερη έμφαση στα λεγόμενα σου.

Βάλε το σώμα σου στη σωστή κατεύθυνση

Συχνά όταν μας έλκει κάποιος ή έστω συμπαθούμε κάποιον οι παλάμες μας είναι ανοιχτές προς τα πάνω ενώ ο κορμός μας και τα πόδια μας σημαδεύουν την κατεύθυνση του άλλου. Αυτό δείχνει πως το σώμα μας ακολουθεί την κατεύθυνση του άλλου και γενικά πως είμαστε ανοιχτοί απέναντί του. Καλό είναι να θυμάσαι αυτές τις στάσεις όταν θέλεις να στείλεις στο εν δυνάμει ταίρι σου το σωστό σήμα…