Όταν είσαι παραγωγός και έχεις προγραμματίσει πως μια ταινία θα βγει στις αίθουσες την 1η Αυγούστου του 2014 και λίγο πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα σε εγκαταλείπει ο πρωταγωνιστής τότε ή αλλάζεις τον προγραμματισμό σου ή βρίσκεις αμέσως αντικαταστάτη.

Η πρώτη επιλογή ήταν εκτός συζήτησης και έτσι οι παραγωγοί της κινηματογραφικής μεταφοράς των 50 Αποχρώσεων του Γκρι βρήκαν τον Christian Grey στο πρόσωπο του Jamie Dornan, o οποίος ανέλαβε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία μετά την αποχώρηση του Charlie Hunnam σύμφωνα με δημοσίευμα του Hollywood Reporter.

Ποιος είναι λοιπόν ο Jamie Dornan, το όνομα του οποίου ακούστηκε την τελευταία στιγμή και κατόρθωσε να επικρατήσει απέναντι στα φαβορί Ian Somerhalder, Matt Bomer, Theo James, Christian Cooke, Billie Magnussen, Fransois Arnaud και Alexander Starsgard.

Ο Dornan είναι 31 ετών. Γεννήθηκε στη Βόρεια Ιρλανδία. Ξεκίνησε την καριέρα του ως μοντέλο συμμετέχοντας μάλιστα σε καμπάνια για τα εσώρουχα Calvin Klein και διατηρούσε δεσμό για δύο χρόνια με την Keira Knightley.

Στη Μεγάλη Βρετανία είναι γνωστός για το ρόλο του οικογενειάρχη/κατά συρροή δολοφόνου Paul Spector στη δραματική σειρά του BBC «The Fall» ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες έγινε γνωστός μέσα από τη συμμετοχή του στο σήριαλ «Once Upon a Time» στο ρόλο του σερίφη.

Μάλλον το ατού του Dornan, που τον έκανε να κερδίσει το ρόλο του σαδομαζοχιστή δισεκατομμυριούχου Christian Grey, ήταν ο συνδυασμός της σκοτεινής πλευράς που παρουσιάζει υποδυόμενος τον serial killer και της σεξουαλικότητας που ξέρει να βγάζει προς τα έξω έχοντας ποζάρει για την πιο γνωστή φίρμα αντρικών εσώρουχων.

O Jamie Dornan ποζάρει για τα Calvin Klein εσώρουχα

O Jamie Dornan ποζάρει για τα Calvin Klein εσώρουχα

Σύμφωνα με πληροφορίες του Hollywood Reporter οι υπογραφές ανάμεσα στον Dornan και το Στούντιο (Universal) δεν έχουν πέσει ακόμα. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Jamie Dornan ετοιμάζεται να αναλάβει ένα ρόλο που θα χρειαστεί να ενσαρκώσει σε τρεις, πιθανώς και σε τέσσερις ταινίες, αν φυσικά η πρώτη έχει εισπρακτική αποτυχία.

Οι αρχικές πληροφορίες ήθελαν τον αρχικό πρωταγωνιστή Charlie Hunnam να εγκαταλείπει το project λόγω των τηλεοπτικών του υποχρεώσεων. Στη συνέχεια έγινε γνωστό πως δεν άντεξε τη δημοσιότητα που συνόδευε το ρόλο του Christian Grey ενώ στο τέλος έγινε γνωστό πως είχε διαφωνίες με την απόδοση του βιβλίου από τη σεναριογράφο Kelly Marcel. Αξίζει να σημειωθεί πως ο ο Hunnam είχε γνώμη επί του κειμένου καθώς ο ίδιος είναι σεναριογράφος. Η τελευταία φήμη μάλλον επιβεβαιώνεται από το γεγονός πως ο Patrick Marber είχε προσληφθεί για να επιμεληθεί το σενάριο λίγο πριν την αποχώρηση του Hunnam.

Εμείς μένει να ευχηθούμε στον Jamie Dornan σιδεροκέφαλος!