Οι ρεβιθοκεφτέδες είναι “φιλικοί” στην κατάψυξη, εγκρίνονται από τα παιδιά και είναι έτοιμοι σε μόλις 20 λεπτά.

Συστατικά

  • 1 κονσέρβα φασόλια garbanzo ή ρεβίθια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
  • 1/2 φλιτζάνι γλυκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 4 φύλλα φρέσκου βασιλικού, σχισμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού ψιλό θαλασσινό αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι ξερή ψίχα ψωμιού, χωρισμένη

Κατευθύνσεις

  1. Τοποθετήστε τα πρώτα 8 συστατικά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. προσθέστε 1/3 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού. Επεξεργάζεστε μέχρι να ενωθούν (το μείγμα θα είναι μαλακό). Δώστε σχήμα σε 1-1/2-in. μπάλες. Τοποθετήστε τα υπόλοιπα 2/3 του φλιτζανιού ψίχουλα ψωμιού σε ένα ρηχό μπολ. Προσθέστε απαλά μπάλες, μερικές κάθε φορά, και ρίξτε για να επικαλυφθούν. αποτινάξετε την περίσσεια.
  2. Προθερμάνετε τη φριτέζα αέρα στους 375°. Σε παρτίδες, τοποθετήστε τις μπάλες σε μία στρώση σε λαδωμένη φριτέζα αέρα. ψεκάστε με μαγειρικό σπρέι. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει, 11-13 λεπτά. Αν θέλετε, προσθέστε επιπλέον φρέσκα σκισμένα φύλλα βασιλικού.

Καλή επιτυχία!