Υπέροχο κιμάς με μπαχαρικά και τσίλι. Εύκολος και μαγειρεμένος αργά για να γίνει γλυκός σαν μέλι.

Συστατικά

  • 500g μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καυτερή καπνιστή πάπρικα
  • 1 κουταλάκι αλεσμένο κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
  • ½–1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένες νιφάδες τσίλι, ή για γεύση
  • 400 γρ ντομάτες σε κονσέρβας ψιλοκομμένες
  • 275 ml ζεστό ζωμό βοδινού, φτιαγμένο με 1 κύβο
  • 3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 400 γραμμάρια κόκκινα φασόλια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • ρύζι, κρέμα γάλακτος, κόλιανδρο και φέτες λάιμ, για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Μέθοδος

  1. Βάζετε τον κιμά και το κρεμμύδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε μαζί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 4 λεπτά, ανακατεύοντας και σφίγγοντας στο πλάι του τηγανιού με μια-δυο ξύλινες κουτάλες για να σπάσει ο κιμάς όσο δυνατόν.
  2. Προσθέστε τα μπαχαρικά και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμα – αυτό το γρήγορο τηγάνισμα θα προσθέσει πραγματικά όλη τη γεύση μέχρι βάθος. Ρίξτε τον καρυκευμένο κιμά στο και προσθέστε τις ντομάτες, το ζωμό, τον πουρέ ντομάτας και τα φασόλια. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Σκεπάζετε και μαγειρεύετε σε δυνατή φωτιά για 4-5 ώρες ή σε χαμηλή φωτιά για 6-8 ώρες.
  3. Όταν είναι έτοιμο, σερβίρετε το τσίλι μαζί με φρεσκομαγειρεμένο ρύζι της επιλογής σας, ξινή κρέμα, λίγο κόλιανδρο και λίγο φρέσκο στυμμένο ​​λάιμ.

Καλή επιτυχία!