Κι όμως υπάρχουν μικρά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις την καθημερινότητα σου και να δεις την ρουτίνα σου να κυλάει με λιγότερο άγχος και περισσότερη ηρεμία.

Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να εντάξεις τα παρακάτω στην ρουτίνα σου.

1 Όρισε λίγη ώρα κάθε μέρα για να κάνεις κάτι που σου αρέσει
Μπορεί να είναι η κηπουρική, το να ακούς τον αγαπημένο σου καλλιτέχνη, να κάνεις ένα αφρόλουτρο ή απλά να κοιτάς το ταβάνι. Βρες το και απλά κάν’το.

2 Ζήσε με γνώμονα τις πραγματικές σου πεποιθήσεις
Μη πέφτεις σε ημίμετρα. Θέσε τον δικό σου πήχη σύμφωνα με όλα εκείνα που θέλεις να πετύχεις και προσπάθησε να μην παρεκκλίνεις από τους στόχους σου όσο δύσκολο και αν είναι να τους φτάσεις.

3 Συμμάζεψε τις δουλειές σου σε κοινά γκρουπ
Προσπάθησε να οργανώσεις την μέρα σου με τέτοιο τρόπο ώστε να πράγματα που είναι κοινά μεταξύ τους ή που μπορούν να γίνονται στον ίδιο χώρο να τα κάνεις μαζί και, αν είναι δυνατό, την ίδια ώρα.

4 Θέσε στον εαυτό σου deadlines
Το πότε θα πεις εσύ πως θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μια δουλειά είναι πολύ σημαντικό, αφού αυτό θα ορίσει το πόσο πειθαρχημένη είσαι. Και όσο δύσκολο και αν είναι στην αρχή, στην πορεία θα δεις πως θα γίνει πιο εύκολο να ολοκληρώσεις όλα όσα πρέπει να γίνουν τον σωστό χρόνο.

5 Βάζε κάθε μέρα ένα μικρό στόχο
Δες το σαν εξάσκηση. Με αυτό τον τρόπο θα μπορείς να στοχεύεις κάθε μέρα σε κάτι διαφορετικό και γρήγορα θα είσαι έτοιμη να αναλάβεις μεγαλύτερους στόχους και να τους ολοκληρώσεις με επιτυχία.