Όλα δείχνουν πως ο George Clooney θα θέσει υποψηφιότητα για κυβερνήτης της πολιτείας της Καλιφόρνια το 2018 ως εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος. Σύμφωνα με πηγή της εφημερίδας Daily Mirror, o Clooney είναι πολύ δημοφιλής στους Δημοκρατικός – ο ίδιος εξάλλου έχει δηλώσει ανοιχτά την κομματική του προτίμηση – και η Καλιφόρνια, ως πατρίδα του Χόλιγουντ, αποτελεί την ιδανική αφετηρία για την πολιτική του καριέρα.

Οι πληροφορίες θέλουν τον ηθοποιό να ξεκινά την προεκλογική του εκστρατεία μετά το γάμο του με την Amal Alamuddin τον επόμενο Σεπτέμβρη, φήμη που ενισχύεται από το γεγονός ότι έχει απορρίψει πολλές κινηματογραφικές προτάσεις για το 2015 προκειμένου να αφοσιωθεί στην πολιτική του καριέρα.

Πολλοί υποστηρίζουν πως η θέση του κυβερνήτη αποτελεί το πρώτο βήμα για τη διεκδίκηση της  Προεδρίας των ΗΠΑ το 2020. Αν συμβεί αυτό ο George Clooney θα είναι ο δεύτερος ηθοποιός που θα γίνει Πρόεδρος της χώρας, μετά τον Ronald Reegan.

George Clooney-Amal Alamuddin

George Clooney-Amal Alamuddin

Προς το παρόν προετοιμάζει το γάμο του με την 36χρονη δικηγόρο, που ενδεχομένως να γίνει και η “πρώτη” Πρώτη Κυρία της Αμερικής με βρετανική καταγωγή, και φήμες θέλουν το ζευγάρι να ψάχνει για γαμήλιους χώρους στη Βενετία.