Τα τελευταία χρόνια έχουμε την ευκαιρία να απολαμβάνουμε μοναδικούς καφέδες. Είναι γεγονός ότι οι Έλληνες αποκτήσαμε γνώση στο αντικείμενο και γι’ αυτό μας αρέσει να δοκιμάζουμε premium κωδικούς και ιδιαίτερα χαρμάνια. Από τη στιγμή που έκλεισαν τα αγαπημένα μας καφέ, προσπαθούμε να απολαμβάνουμε στο σπίτι μοναδικές γευστικές εμπειρίες που μας ταξιδεύουν σε μακρινά μέρη. Γι’ αυτό οι πρόσφατες αφίξεις στα Καφεκοπτεία της Coffee Island δε μας άφησαν ασυγκίνητους.

Νέοι μονοποικιλιακοί, 100% specialty Arabica καφέδες, έφτασαν στα Coffee Island

Αυτήν την άνοιξη έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε δύο νέους Single Estate. Οι India Valparai και Nicaragua By Peralta, με προέλευση από την Ινδία και τη Νικαράγουα αντίστοιχα, είναι οι δύο 100% specialty Arabica μονοποικιλιακοί καφέδες που μόλις έφτασαν στα Coffee Island. Οι νέες αφίξεις ξεχωρίζουν για τα αρώματα και το γευστικό τους προφίλ, που τα οφείλουν στις συνθήκες καλλιέργειας και στις μεθόδους επεξεργασίας τους.

India Valpara

Αυτός ο καφές είναι καλλιεργημένος στα νοτιοδυτικά της Ινδίας, σε μικρές φάρμες ανάμεσα σε καταπράσινα δάση. Έχει αρώματα λάιμ, αγριοτριαντάφυλλου, σοκολάτας γάλακτος και καβουρδισμένου κάσιους. Συνδυάζει τρεις διαφορετικές Arabica ποικιλίες. Πρόκειται για τις Yellow Bourbon, Catuai και Chandragiri.

Nicaragua By Peralt

Αυτός ο καφές είναι γεμάτος αρώματα καβουρδισμένων ξηρών καρπών, μανταρινιού και καραμέλας. Οφείλει τη βελούδινη υφή και τη γλυκιά επίγευσή του, σε μία ιδιαίτερη τεχνική επεξεργασίας, τη Honey. Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται τα τελευταία 10 χρόνια. Χαρακτηριστικό της είναι ότι δεν αφαιρείται όλο το περίβλημα κατά την αποξήρανση των καρπών με αποτέλεσμα να εμπλουτίζεται με επιπλέον γεύσεις ο κόκκος του καφέ.

Θα βρεις τους νέους καφέδες στα Καφεκοπτεία της Coffee Island. Εναλλακτικά επισκέψου το www.coffeeIsland.gr ή το My Coffee Island APP.

Leave a Reply

Your email address will not be published.