Έχουν περάσει ακριβώς 2 ώρες και 36 λεπτά από το τελευταίο σου γεύμα. Το ξέρεις γιατί κοιτάς το ρολόι. Το στομάχι σου όμως έχει ήδη αρχίσει να γουργουρίζει, μπορούμε εύκολα να το χαρακτηρίσουμε σαν ένα απύθμενο πηγάδι και η καταδρομή στο ψυγείο είναι η μόνη λύση. Τι σημαίνει αυτό;

1. Έχεις γρήγορο μεταβολισμό

Μερικές γυναίκες έχουν γρήγορο μεταβολισμό. Όσο λοιπόν πιο γρήγορος ο μεταβολισμός σου τόσο περισσότερο φαγητό χρειάζεσαι. Σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Βερμόντ, περίπου το 32 τοις εκατό των ανθρώπων έχουν αρκετά γρήγορο μεταβολισμό. Έτσι, έχοντας ένα γρήγορο μεταβολισμό μπορείς να κάψεις από 100 έως 400 θερμίδες την ημέρα.

2. Τρως εξευγενισμένα τρόφιμα

Επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως το άσπρο ψωμί, τα μπισκότα, ακόμα και σάλτσες για σαλάτες έχουν σαν αποτέλεσμα να σε αφήσουν ακόμα περισσότερο πεινασμένη. Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη επηρεάζει τη διάθεση οδηγώντας σε συμπτώματα κατάθλιψης και υπερκατανάλωσης τροφής. Περιόρισε την ποσότητα των συσκευασμένων τροφίμων που τρως και μείνε προτίμησε υδατάνθρακες ολικής αλέσεως.

3. Οι ορμόνες παίζουν σημαντικό ρόλο

Ακόμα και ο διαβήτης μπορεί να προκαλέσει υπογλυκαιμία και στη συνέχεια μια καταδρομή στο ψυγείο είναι αναπόφευκτη. Επιπλέον η νόσος του Grave είναι μια διαταραχή του ανοσοποιητικού που επηρεάζει το θυρεοειδή αδένα και γι αυτό είναι η πιο κοινή αιτία του υπερθυρεοειδισμού. Οποιοδήποτε πρόβλημα και αν αντιμετωπίζετε καλό είναι να επισκεφθείτε κάποιον αρμόδιο γιατρό για τις ανάλογες εξετάσεις.

4. Μπερδεύεις τη πείνα με την όρεξη

Η πείνα είναι η βιολογική ανάγκη που σχετίζεται με σωματικά συμπτώματα όπως πονοκέφαλος, τρέμουλο, εντερικές συσπάσεις και φυσικά τον γνωστό γάργαρο ήχο στο στομάχι. Αντίθετα, η όρεξη είναι η ψυχολογική κατάσταση στην οποία θέλεις ένα συγκεκριμένο τρόφιμο.