Ερώτημα που αν δεν βασανίσει, σίγουρα θα περάσει από το μυαλό των γυναικών που γυμνάζονται. Πόσα ροκανίσματα, έλξεις βαρών, squats κι άλλες ασκήσεις θα χρειαστεί να κάνεις μέχρι να εμφανιστεί η αρχική γράμμωση μυών.

Σύμφωνα με δήλωση του ειδικού μυικής ενδυνάμωσης Jon-Erik Kawamoto στο Women’s Health, η γράμμωση θα φανεί σε 4 με 8 εβδομάδες, ανάλογα με τη συχνότητα και την ένταση των προπονήσεων. Ένα με δύο μήνες δεν το λες κι ατέλειωτο διάστημα…

Ο Kawamoto συμπλήρωσε πως ένας εύκολος τρόπος για να καταλάβεις πως η φυσική σου κατάσταση έχει βελτιωθεί είναι όταν ανέβεις μια μια μεγάλη σκάλα και δεν νιώσεις εξάντληση μόλις φτάσεις στην κορυφή.

Αν θέλεις να δεις γρήγορα αποτελέσματα στην τόνωση των μυών σου, το ιδανικό πρόγραμμα εκγύμνασης είναι ο συνδυασμός ασκήσεων αυξημένης και μέτριας έντασης σε μία προπόνηση καθώς έτσι ενισχύεται η ταχύτητα του μεταβολισμού με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται πιο γρήγορη καύση λίπους. Όταν πέφτει το λίπος, οι μύες φανερώνονται πιο εύκολα κι έντονα.

Ωστόσο, ο Kawamoto επισημαίνει πως το κενό ανάμεσα στις προπονήσεις είναι απαραίτητο έτσι ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους μύες να ξεκουράζονται και να αποφεύγονται οι τραυματισμοί.

Τέλος, η γράμμωση των μυών βασίζεται και στη διατροφή, γι’αυτό το διαιτολόγιο χρειάζεται να είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, την τροφή των μυών.

Με λίγα λόγια, ξεκίνα σήμερα την εφαρμογή των παραπάνω μυών και σημείωσε στο ημερολόγιο σου να κοιταχτείς καλά στον καθρέφτη, μετά από έναν και στη συνέχεια, μετά από δύο μήνες έτσι ώστε να κρίνεις την πρόοδο της φυσικής σου δραστηριότητας.