Πολύ καλό το γυμναστήριο, ενδιαφέρον το pilates, η yoga, το tae bo και όλα τα υπόλοιπα προγράμματα, ασκήσεις και εναλλακτικές γυμναστικές, εκείνο όμως που μπορείτε να κάνετε χωρίς να χρειάζεται να πληρώνετε συνδρομές και να συντονίζεστε με τα υπόλοιπα μέλη ενός γκρουπ είναι ένα απλό τρέξιμο ή στη χειρότερη περπάτημα.

Προσθέτοντας αερόβια γυμναστική στην καθημερινή σας ρουτίνα καταφέρνετε να χτίσετε τους μυς σας, να δυναμώσετε το καρδιοαναπνευστικό σας σύστημα, να χάσετε βάρος, να βελτιώσετε τον ύπνο σας και φυσικά να αποκτήσετε ακόμα καλύτερη διάθεση και ένα χαμόγελο σαν της Colgate.

Εάν είστε μία γαζέλα με στόχους και συνέπεια, τότε αυτό που σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα είναι να πάρετε σβάρνα τους δρόμους και να το ρίξετε στο τρέξιμο. Ξεκινήστε από 1-2km και ανεβάστε σταδιακά τον πήχυ κρατώντας ένα σταθερό ρυθμό που να μην σας κουράζει. Βασικό, να έχετε καταναλώσει το τελευταίο σας γεύμα 3 ώρες πριν, να έχετε πιει νερό και να έχετε γεμίσει το iPod σας με την πιο διασκεδαστική μουσική.

Εάν πάλι δεν το έχετε με την έντονη άσκηση μην απογοητεύεστε. Μπορεί με το περπάτημα να χάνετε αρκετά λιγότερες θερμίδες από ότι με το τρέξιμο, είναι μία πολύ καλή αρχή και ένας σταθερός τρόπος εκγύμνασης και αναζωογόνησης. Το σώμα δεν επιβαρύνεται με κραδασμούς, κινδυνεύετε από λιγότερους τραυματισμούς και σίγουρα ιδρώνετε λιγότερο, αλλά παράλληλα χτίζετε το κορμί σας.

Μην ξεχνάτε, το πιο σημαντικό είναι η συνέπεια στην υπόσχεση που δώσατε να μπείτε στο μικροσκοπικό μπικίνι του χρόνου το καλοκαίρι και η επιβράβευση κάθε φορά που θα βλέπετε τα γραμμάρια στη ζυγαριά να πέφτουν!

Τρέξτε κορίτσια τρέξτε!