της Εμμανουέλας Φωτεινού, Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός

Αν αγαπάς την κολοκυθόσουπα ξέρω πως το χειμώνα πρωταγωνιστεί στο τραπέζι σου! Σου έχω συνταγή για να την απογειώσεις!

Υλικά για 6 μερίδες:

  • 1 κιλό σάρκα καθαρισμένη από πορτοκαλί κολοκύθα (butter squash)
  • 2 μέτρια καρότα
  • 1 πράσο
  • 2/3 φλ. πουρέ κάστανο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. τζίντζερ
  • 1/4 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

  • 1 κ.σ. γιαούρτι ανά πιάτο
  • λίγο φρυγανισμένο ψωμί ολικής
  • ωμό ελαιόλαδο
  • φρέσκο ροζ & μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Βήμα 1: Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς και ψήνουμε την κολοκύθα κομμένη σε κομμάτια περίπου 5-6 εκ. για 35 λεπτά.
Βήμα 2: Σε κατσαρόλα σωτάρουμε το πράσο με το καρότο και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ψημένη κολοκύθα. Βήμα 3: Σκεπάζουμε με νερό (ή ζωμό) τα λαχανικά ίσα ίσα να καλύπτονται. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και βράζουμε σε μεσαία φωτιά για 35 λεπτά ακόμα.
Βήμα 4: Στο χρόνο αυτό μπορούμε να φτιάξουμε δικά μας κρουτόν. Εγώ έψησα ψωμάκι ολικής σε λεπτά φετάκια που πριν τα είχα πασπαλίσει με λίγο ελαιόλαδο τρούφας, πιπέρι ροζ κι αλάτι.
Βήμα 5: Αφού βράσει η σούπα μας προσθέτουμε τον πουρέ κάστανου και βράζουμε άλλα 5-10 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας και κάνουμε τη σούπα μας βελουτέ με το ραβδομπλεντερ!
Βήμα 6: Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, πιπέρι, γιαούρτι και το φρυγανισμένο ψωμάκι!

Η μυρωδιά της είναι φανταστική και η γεύση της ιδιαίτερη και ξεχωριστή από τις συνηθισμένες κολοκυθόσουπες καθώς τα μπαχαρικά και το κάστανο δίνουν άλλη νότα στη σούπα μας!
Καλή σας επιτυχία!

 

Πρότυπο κέντρο ευεξίας
Φωτεινού Εμμανουέλα
Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός 
Σπύρου Μερκούρη 56 (πλησίον μετρό Ευαγγελισμού)
210 7251933 – 6981395214