Αυτό το κλασικό κοκτέιλ ορεκτικό λαμβάνει μια έντονη ενημέρωση  με τη μορφή φλογερών προσθηκών της Κεντρικής Αμερικής.

Συστατικά

Για το κοκτέιλ γαρίδας

  • 500gr κατεψυγμένες γαρίδες Ατλαντικού, ξεπαγωμένες, στραγγισμένες
  • 150ml έτοιμο γκασπάτσο
  • 150ml κρέμα φρέσκου με χαμηλά λιπαρά
  • 1 ασκαλώνιο, ξεφλουδισμένο, κομμένο σε πολύ λεπτούς κύβους
  • 2 ντομάτες, αφαιρούμε τη φλούδα, τη σάρκα κομμένη σε κύβους
  • 1 κόκκινο τσίλι, αφαιρούμενο το κοτσάνι, κομμένο σε κύβους
  • 6 ραπανάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • μικρό ματσάκι φύλλα φρέσκου κόλιανδρου, ψιλοκομμένα, συν επιπλέον κλωναράκια για γαρνίρισμα
  • 1 λάιμ, χυμό και ξύσμα
  • 8 σταγόνες Ταμπάσκο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο, ξεφλουδισμένο, αφαιρεμένο το κουκούτσι, σάρκα κομμένο κατά μήκος
  • 4 πρέζες πιπέρι καγιέν
  • 4 μεγάλες φρέσκες μαγειρεμένες γαρίδες, κεφάλια και κοχύλια ανέπαφα
  • 4 κλωναράκια φρέσκο ​​κόλιανδρο

Μέθοδος

  1. Για το κοκτέιλ γαρίδας, ανακατέψτε όλα τα συστατικά του κοκτέιλ γαρίδας σε ένα μπολ μέχρι να ενωθούν καλά. Αλατοπιπερώνουμε, κατά βούληση, με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
  2. Για να σερβίρετε, μοιράστε το τριμμένο μαρούλι εξίσου σε τέσσερα πιάτα σερβιρίσματος. Τοποθετήστε τις φέτες αβοκάντο από πάνω και μετά απλώστε με κουτάλι το μείγμα κοκτέιλ γαρίδας. Πασπαλίστε πάνω από μια πρέζα πιπέρι καγιέν και γαρνίρετε με μια γαρίδα με το κέλυφος και ένα κλωνάρι κόλιανδρο. Σερβίρετε αμέσως.

Καλή απόλαυση!