Οι ψαροροκέτες τόνου είναι εξαιρετικά εύκολες, γρήγορες και φθηνές. Μπορείτε επίσης να τις φτιάξετε και να τις καταψύξετε. Σερβίρετε με μια δροσερή σαλάτα, ρύζι ή λαχανικά για ένα νόστιμο και χορταστικό δείπνο.

Συστατικά

  • 2 μέτριες αλευρώδεις πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα
  • μεγάλο κουμπί ανάλατου βουτύρου
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
  • 1 λεμόνι χωρίς κερί, μόνο ψιλοτριμμένο ξύσμα
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 150 γρ κονσέρβα τόνου, στραγγισμένο
  • 2 φέτες ψωμί
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Μέθοδος

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C/180C.
  2. Βάζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα, τις σκεπάζουμε με κρύο νερό και τις αφήνουμε να βράσουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε σημείο βρασμού και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις επιστρέφουμε στο τηγάνι με το βούτυρο, τη μαγιονέζα, το ξύσμα λεμονιού, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, αλάτι και άφθονο μαύρο πιπέρι. Πολτοποιήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ανακατεύουμε τον τόνο και αφήνουμε στην άκρη.
  4. Βάζετε το ψωμί σε ένα πολυμηχάνημα και το χτυπάτε μέχρι να πήξει. Σε τρία ξεχωριστά ρηχά μπολ βάζουμε το αυγό, το αλεύρι και τη φρυγανιά.
  5. Πλάθετε το μείγμα του τόνου σε έξι ψαρόπιτες. Βάλτε το καθένα πρώτα με αλεύρι, μετά με αυγό και μετά με τριμμένη φρυγανιά. (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ένα χέρι για το αλεύρι και τη φρυγανιά και ένα άλλο για το αυγό, για να διατηρήσετε τα δάχτυλά σας καθαρά.)
  6. Τοποθετούμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η τριμμένη φρυγανιά. Σερβίρισμα.

Καλή επιτυχία!