Από την αρχή της ανθρωπότητας, οι εφήμερες σχέσεις ήταν πάντα το μεγάλο μας θέμα. Είτε το πούμε φλερτ, είτε”friends with benefits” και “booty call”, εννούμε ακριβώς αυτό. Ένας σύγχρονος όρος που λίγοι ξέρουν είναι το “situationship“, ο οποίος αναφέρεται σε μια κατάσταση που βρίσκεται κάπου ανάμεσα στην ερωτική σχέση και τη φιλία, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει ποτέ σε ποια κατεύθυνση προχωράει.

Χαρακτηριστικά του “Situationship”

Πώς ξέρετε αν βρίσκεστε σε μια “situationship”; Πρέπει να παρατηρήσετε κάποιες συγκεκριμένες λεπτομέρειες: οι συναντήσεις σας δεν είναι ποτέ μακροπρόθεσμα προγραμματισμένες και συχνά ακυρώνονται, δεν υπάρχει συνέπεια στην καθημερινή ρουτίνα της σχέσης, ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλα άτομα εμπλεκόμενα, δεν φαίνεται να υπάρχει προοπτική για κάτι πιο σοβαρό, και συνήθως υπάρχει ένα αίσθημα ανασφάλειας.

Πώς να Αποχωρήσετε από μια “Situationship”

Αν αποφασίσετε ότι θέλετε να αποχωρήσετε από μια τέτοια κατάσταση, η ειλικρινής συζήτηση είναι το κλειδί. Ένα τηλεφώνημα ή ένα μήνυμα μπορεί να είναι αρκετό για να εκφράσετε τις επιθυμίες σας. Η αποφυγή επαφής δεν είναι η λύση. Είναι καλύτερο να εξηγήσετε ότι επιθυμείτε διαφορετικά πράγματα και να τερματίσετε εκεί τη σχέση.

Συμβουλές για Υγιείς Σχέσεις στη Σύγχρονη Εποχή

Στην εποχή των dating apps και της επιφανειακής επικοινωνίας, η αναζήτηση σταθερότητας και ασφάλειας γίνεται πιο δύσκολη. Είναι σημαντικό να μπαίνετε σε κάθε σχέση με ανοιχτά μάτια και να απομακρύνεστε από καταστάσεις που σας κρατούν πίσω. Επικεντρωθείτε σε πιο υγιείς διαπροσωπικές σχέσεις και κυρίως φροντίστε τον εαυτό σας.

Διάβασε επίσης:

“Σαν το μικρό φαντασματάκι τριγυρνας;” Caspering! Μάθε τι είναι!

Leave a Reply

Your email address will not be published.