Η ενίσχυση του μεταβολικού σας ρυθμού μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε σωματικό λίπος.

Ωστόσο, τα περισσότερα συμπληρώματα «καύσης λίπους» στην αγορά είναι είτε μη ασφαλή, είτε αναποτελεσματικά ή και τα δύο.

Ευτυχώς, πολλά φυσικά τρόφιμα και ποτά έχουν αποδειχθεί ότι αυξάνουν το μεταβολισμό σας και προάγουν την απώλεια λίπους.

Εδώ είναι  5 υγιεινές τροφές που βοηθούν στην καύση του λίπους.

Λιπαρά ψάρια

Το λιπαρό ψάρι είναι νόστιμο και απίστευτα καλό για τον οργανισμό. Ο σολομός, η ρέγγα, οι σαρδέλες, το σκουμπρί και άλλα λιπαρά ψάρια περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τις φλεγμονές και μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Επιπλέον, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορεί να σας βοηθήσουν να χάσετε σωματικό λίπος. Επιπλέον, το ψάρι είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας. Η πέψη της πρωτεΐνης οδηγεί σε μεγαλύτερα αισθήματα πληρότητας και αυξάνει τον μεταβολικό ρυθμό σημαντικά περισσότερο από την πέψη του λίπους ή των υδατανθράκων.

Καφές

Ο καφές είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ροφήματα παγκοσμίως. Είναι μια εξαιρετική πηγή καφεΐνης, η οποία μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση και να αυξήσει την πνευματική και σωματική απόδοση. Επιπλέον, μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε λίπος.

Έρευνες έχουν δείξει ότι η καφεΐνη αυξάνει τον μεταβολικό ρυθμό κατά ένα εντυπωσιακό ποσοστό 3-13%, ανάλογα με την ποσότητα που καταναλώνεται και την ατομική ανταπόκριση.

Αυγά

Τα αυγά είναι μια διατροφική δύναμη. Αν και οι κρόκοι αυγών αποφεύγονταν στο παρελθόν λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε χοληστερόλη, τα ολόκληρα αυγά στην πραγματικότητα έχουν συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Επιπλέον, τα αυγά μπορεί να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους. Τα αυγά είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας, η οποία αυξάνει τον μεταβολικό ρυθμό κατά περίπου 20-35% για αρκετές ώρες μετά το φαγητό.  Ένας από τους λόγους που τα αυγά είναι τόσο χορταστικά μπορεί να οφείλεται στην τόνωση της καύσης θερμίδων που συμβαίνει κατά την πέψη των πρωτεϊνών. Η κατανάλωση τριών αυγών πολλές φορές την εβδομάδα μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε λίπος, ενώ παράλληλα σας κρατά χορτάτους και ικανοποιημένους.

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι είναι μια εξαιρετική επιλογή ροφήματος για καλή υγεία.

Η κατανάλωση έως και 4 φλιτζανιών πράσινου τσαγιού ημερησίως μπορεί να προσφέρει μια σειρά από οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής αύξησης του αριθμού των θερμίδων που καίτε.

Πρωτεΐνη ορού γάλακτος

Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος είναι αρκετά εντυπωσιακή. Έχει αποδειχθεί ότι προάγει την ανάπτυξη των μυών όταν συνδυάζεται με άσκηση και μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση των μυών κατά την απώλεια βάρους. Επιπλέον, η πρωτεΐνη ορού γάλακτος φαίνεται να είναι ακόμη πιο αποτελεσματική στην καταστολή της όρεξης από άλλες πηγές πρωτεΐνης. Επιπλέον, ο ορός γάλακτος φαίνεται να ενισχύει την καύση λίπους και να προωθεί την απώλεια βάρους σε αδύνατα άτομα και σε όσους είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Ένα σέικ πρωτεΐνης ορού γάλακτος είναι ένα γρήγορο γεύμα ή σνακ επιλογή που προάγει την απώλεια λίπους και μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της σύστασης του σώματός σας.