Η ΙΚΕΑ , εταιρεία του Ομίλου FOURLIS, σε συνεργασία με τη ΒΑΚΑΛΟ δίνουν χώρο στους σπουδαστές της να εκφραστούν, να δημιουργήσουν και να οραματιστούν μία πιο βιώσιμη καθημερινότητα με έργα τέχνης που έχουν ως πρώτη ύλη και πεδίο έμπνευσης τους τελευταίους έντυπους καταλόγους ΙΚΕΑ.

Η συνεργασία αυτή αφορά στην επανάχρηση του τελευταίου έντυπου καταλόγου των προϊόντων της ΙΚΕΑ, ο οποίος καταργήθηκε και εμπλουτίστηκε η ηλεκτρονική έκδοσή του, εμπνέοντας με αυτό τον τρόπο τους ανθρώπους να κάνουν ένα βήμα πιο κοντά σε «πράσινες» καθημερινές επιλογές και συνήθειες.

Πιο συγκεκριμένα, οι σπουδαστές του πρώτου και δεύτερου έτους της σχολής, χρησιμοποίησαν χιλιάδες τεμάχια καταλόγων ΙΚΕΑ και δημιούργησαν, μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία και με την καθοδήγηση των καθηγητών της σχολής, έργα τέχνης ανά μάθημα με έμπνευση την κυκλικότητα και την επανάχρηση.

Η συνεργασία της ανακύκλωσης των καταλόγων και της δημιουργίας νέων μορφών και αντικειμένων, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία αφού δημιουργήθηκαν πάνω από 350 μοναδικά έργα τέχνης. Τα εγκαίνια της έκθεσης των έργων πραγματοποιήθηκαν στις 30 Μαρτίου στους χώρους της σχολής ενώ θα είναι προσβάσιμη για το κοινό από 31 έως και 28 Απριλίου της ώρες λειτουργείας της σχολής.

Η κα. Άντα Γιαννεσκή, Communications Director της IKEA Housemarket SA δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μέσα από τη συνεργασία μας με τη ΒΑΚΑΛΟ καταφέραμε να δώσουμε μία νέα μορφή στους τελευταίους έντυπους καταλόγους ΙΚΕΑ. Για εμάς, η έννοια της επανάρχησης είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη φιλοσοφία μας. Επιθυμία μας είναι να εμπνεύσουμε ακόμα περισσότερους ανθρώπους μέσα από τις δράσεις μας, τονίζοντας πως χρησιμοποιώντας αυτά που ήδη έχουμε, εξοικονομούμε πρώτες ύλες από το περιβάλλον και στηρίζουμε συνολικά τη βιωσιμότητα του πλανήτη».

Ο κ. Παντελής Τσάβαλος, Κοσμήτωρ της ΒΑΚΑΛΟ δήλωσε σχετικά: «Η συνεργασία με την ΙΚΕΑ, μία εταιρεία διεθνούς εμβέλειας και ευρείας αποδοχής που κινείται στο χώρο του design έχει υπάρξει ιδιαίτερα σημαντική. Κι αυτό, όχι μόνο γιατί μοιραζόμαστε την ίδια πεποίθηση ότι το design και η δημιουργία χρηστικών αντικειμένων με αισθητική ποιότητα μπορεί να κάνει πιο όμορφη τη ζωή των ανθρώπων, αλλά και για το γεγονός ότι οι συνεργασίες με την ΙΚΕΑ προσέφεραν στους σπουδαστές μας την ευκαιρία να βιώσουν έμπρακτα τη μετάβαση από την έμπνευση, την ιδέα και τον δημιουργικό σχεδιασμό, στο τελικό στάδιο της παραγωγής και της έκθεσης».

Η ΙΚΕΑ θα συνεχίσει να προστατεύει το περιβάλλον και να παροτρύνει τους ανθρώπους να προχωρούν σε μικρές αλλαγές ώστε να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα και να απολαύσουν μια βιώσιμη ζωή στο σπίτι.

Ανακαλύψτε τα έργα τέχνης στο  ikea.gr και δείτε εδώ το βίντεο της ενέργειας.