Μια είδηση που κυριαρχεί τον τελευταίο καιρό στα διεθνή media είναι οι αναρτήσεις φωτογραφιών και γυναικών με αποτυχημένα εμφυτεύματα σιλικόνης στους γλουτούς. Τα viral posts οδήγησαν και σε αναδημοσίευση σχολίου μιας παθούσας στο site WorldStarHipHop.com (όπου Hip Hop βάλε ζουμερά οπίσθια δηλαδή) με το εξής μήνυμα:

«Αυτοί είναι οι κίνδυνοι των εμφυτευμάτων στους γλουτούς. Κυρίες μου, μην κάνετε ποτέ ενέσεις σιλικόνης στους γλουτούς σας, καθώς είναι τοξικές για το σώμα σας. Κρύβουν πάρα πολλούς κινδύνους – μόλυνση, μετατόπιση του εμφυτεύματος, εμφυτεύματα σκληρά σαν πέτρα και εμφυτεύματα που μοιάζουν πολύ αφύσικα. Αγαπήστε το σώμα σας. Αυτή είναι η δική μου, προσωπική εμπειρία. Παραλίγο να πεθάνω από αυτό το χειρουργείο. Θα αφαιρέσω σύντομα τα εμφυτεύματα».

Και το ερώτημα είναι το εξής: Γιατί να κάνεις κάτι τέτοιο στον εαυτό σου; Όπως ανέφερε και η γυναίκα που θέλησε να μοιραστεί την ιατρική της περιπέτεια με τον κόσμο, “αγάπησε το σώμα σου” κι επομένως τα οπίσθια με τα οποία γεννήθηκες και στόχευσε στη βέλτιστη εκδοχή τους, εφαρμόζοντας τα ακόλουθα tips:

1. Κάνε τα squats σου

Και βασικά, όποια άλλη άσκηση σου προτείνει ο προπονητής. Αλλά τα squats είναι εγγύηση!tips για σφιχτούς γλουτούς

2. Κι αφού προσέθεσες τα squats στην προπόνηση σου, φρόντισε να την επαναλαμβάνεις 2-3 φορές την εβδομάδα.

3. Συνδύασε την καρδιοαγγειακή άσκηση με τις ασκήσεις μυικής ενδυνάμωσης

Η καρδιοαγγειακή άσκηση όπως το τρέξιμο και το περπάτημα δεν θα “προκαλέσουν” τους γλουτιαίους μύες να τονωθούν αλλά βοηθούν στον περιορισμό του λίπους. Η μυική ενδυνάμωση αναλαμβάνει το έργο της δόμησης και γράμμωσης. Ο συνδυασμός τους είναι η ιδανική συνθήκη για σφιχτά και σφριγηλά οπίσθια.

4. Stretching

Είναι αναμφίβολα σημαντικό να κάνουμε διατάσεις πριν και μετά την προπόνηση, προκειμένου να προστατεύσουμε τους μύες. Ωστόσο, το stretching έχει ένα ακόμα όφελος: ενισχύει την ελαστικότητα των μυών και έτσι δουλεύουν πιο αποδοτικά κατά τη διάρκεια των ασκήσεων. Έτσι, αν επιθυμείς να δεις γρήγορα αποτελέσματα στο σώμα σου, εν προκειμένω στους γλουτούς, βάλε το stretching στη ζωή σου.tips για σφριγηλούς γλουτούς

5. Πρόσεχε τι τρως γιατί πάει…στον ποπό σου!

Οι λιπαρές τροφές έχουν τις αγαπημένες αποθήκες τους στο σώμα της γυναίκας και είναι συνήθως, κοιλιά, μηροί, και γλουτοί. Μερικές αλλαγές στις διατροφικές σου συνήθειες όπως το πολύσπορο αντί για το λευκό ψωμί θα φέρει και τη διαφορά στην όψη των γλουτών. Ναι, βασικά πιο πιθανό είναι να υπάρχει ο Άγιος Βασίλης παρά να αλλάξει η ισορροπία ανάμεσα στην κακή διατροφή και τη γυμναστική. Ουσιαστικά, οι ασκήσεις θα σε βοηθήσουν ως ένα επίπεδο και όλο το υπόλοιπο είναι θέμα διατροφής!

6. Τα οπίσθια σου δεν φτιάχτηκαν για να κάθονται μόνο!

Αν είσαι ένας τυπικός πολίτης της σύγχρονης δυτικής κοινωνίας τότε κατά πάσα πιθανότητα, κάνεις καθιστική ζωή αφού τουλάχιστον οι 8 από τις 24 ώρες τις ημέρας σου ξοδεύονται σε ένα γραφείο. Φυσικά, οι μύες που ατονούν πιο γρήγορα κι έντονα εξαιτίας του τρόπου ζωής σου είναι οι γλουτιαίοι. Συνεπώς, η μία λύση είναι να βάλεις τη γυμναστική στη ζωή σου και ειδικά τις ασκήσεις για γλουτιαίους στην προπόνηση σου. Η άλλη λύση είναι αυτή…tips για σφριγηλούς γλουτούς